WhatsApp: Έτοιμο το εργαλείο για άμεση μετάβαση από iOS σε Android (και το αντίστροφο)

Η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp προνοεί για τη δυνατότητα μεταφοράς του ιστορικού συνομιλιών μεταξύ Android και iOS, έχοντας προβεί σε νέες ρυθμίσεις. Η νέα λειτουργία θα κυκλοφορήσει αρχικά σε τηλέφωνα Samsung με Android 10 και νεότερες εκδόσεις και εν συνεχεία στις υπόλοιπες συσκευές Android και iOS.

Το WhatsApp εισάγει τη δυνατότητα μεταφοράς ολόκληρου του ιστορικού συνομιλίας WhatsApp - συμπεριλαμβανομένων ηχογραφημένων μηνυμάτων, φωτογραφιών και συνομιλιών - με απρόσκοπτο και ασφαλή τρόπο, εάν επιλέξετε να αλλάξετε λειτουργικά συστήματα στις κινητές συσκευές σας. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα μπορούν να εναλλάσσονται μεταξύ των πλατφορμών της επιλογής τους και να «παίρνουν» μαζί τους το ιστορικό από το WhatsApp.

Δεν είναι λίγοι οι χρήστες που δεν αλλάζουν πλατφόρμες γιατί θα χάσουν το ιστορικό των συνομιλιών τους στο WhatsApp. Η εφαρμογή για Android χρησιμοποιεί την υπηρεσία Google Drive για την αποθήκευση των συνομιλιών ενώ για iOS χρησιμοποιείται το iCloud.

O product manager του WhatsApp Sandeep Paruchuri δήλωσε ότι η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων έχει συνεργαστεί με «λειτουργικά συστήματα και κατασκευαστές συσκευών» για να εξασφαλίσει μια απρόσκοπτη μεταφορά:

Τα μηνύματά σας στο WhatsApp ανήκουν σε εσάς. Γι 'αυτό αποθηκεύονται στο τηλέφωνό σας από προεπιλογή και δεν είναι προσβάσιμα στο cloud, όπως σε πολλές άλλες υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων. Είμαστε ενθουσιασμένοι για πρώτη φορά που διευκολύνουμε τους χρήστες να μεταφέρουν με ασφάλεια το ιστορικό τους στο WhatsApp από το ένα λειτουργικό σύστημα στο άλλο

Σημειώνεται ότι δεν έχουν δοθεί περαιτέρω πληροφορίες για την ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας λειτουργίας

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading