WhatsApp: Νέα native εφαρμογή για Windows που δεν απαιτεί το smartphone σου

Η ομάδα ανάπτυξης του WhatsApp κυκλοφόρησε την νέα έκδοση της desktop εφαρμογής της υπηρεσίας για Windows PCs, η οποία λύνει οριστικά τα χέρια των χρηστών από την στιγμή που λειτουργεί εντελώς αυτόνομα και ανεξάρτητα από το smartphone τους. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν το τηλέφωνο είναι κλειστό, ο χρήστης εξακολουθεί να λαμβάνει μηνύματα, ειδοποιήσεις και κλήσεις στον υπολογιστή του.

Η νέα native εφαρμογή δεν διαφέρει ιδιαίτερα σχεδιαστικά από την προηγούμενη, αλλά λειτουργεί με μεγαλύτερη ταχύτητα και αξιοπιστία από την στιγμή που είναι «γραμμένη» από την αρχή για το λειτουργικό σύστημα Windows. Το λανσάρισμα της γίνεται σταδιακά και γι’ αυτό ενδεχομένως ορισμένοι να μην βλέπετε τη νέα έκδοση στο Microsoft Store, ενώ σύντομα αναμένεται η αντίστοιχη native εφαρμογή και για υπολογιστές Mac.

undo-deletion-whatsapp.jpg

Εξάλλου, η ιστοσελίδα WABetaInfo αναφέρει ότι δοκιμάζεται στην τελευταία beta έκδοση της υπηρεσίας η δυνατότητα να αναιρέσεις την διαγραφή των μηνυμάτων. Σε περίπτωση που ο χρήστης προχωρήσει σε διαγραφή κάποιου ή κάποιων μηνυμάτων από μια συνομιλία είτε μόνο για τον εαυτό του, είτε για όλους τους συμμετέχοντες, το WhatsApp θα εμφανίζει την επιλογή Undo για μερικά δευτερόλεπτα σε περίπτωση που η διαγραφή έγινε κατά λάθος ή αν μετάνιωσε ο χρήστης.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν θα περάσει η νέα λειτουργία και στην τελική έκδοση του WhatsApp, αλλά τους τελευταίους μήνες βλέπουμε πως ότι δοκιμάζεται στην beta βρίσκει τελικά τον δρόμο του μετά από λίγο καιρό για όλους τους χρήστες.

[via]

Loading