WhatsApp: Ξεκίνησε η beta δοκιμή για μεταφορά συνομιλιών από Android σε iPhone

Η δυνατότητα μεταφοράς του ιστορικού των συνομιλιών από συσκευές iOS σε συσκευές Android είναι διαθέσιμη εδώ και αρκετό καιρό, αλλά τώρα ξεκινά η beta δοκιμή της αντίστροφης διαδρομής (από Android σε iOS). Η ανακοίνωση έγινε από τον Mark Zuckerberg με δημοσίευση του στο Facebook, όπου και παραδέχτηκε πως ήταν κάτι που ζητούσαν έντονα οι χρήστες τα προηγούμενα χρόνια.

Μέχρι σήμερα είναι αρκετά εύκολο να μεταφέρεις το ιστορικό των συνομιλιών μεταξύ συσκευών του ίδιου οικοσυστήματος (Android σε Android και iOS σε iOS), η κατάσταση βελτιώθηκε στη μεταφορά iOS σε Android και τώρα περιμένουμε να δούμε κατά πόσο θα διευκολυνθεί η διαδρομή Android σε iOS.

Για την ώρα η διαδικασία λειτουργεί μόνο όταν πρόκειται να σεταριστεί κάποιο νέο ή factory reseted iPhone και απαιτείται η χρήση της εφαρμογής Move to iOS, που βοηθά γενικά σε όλη την «μετακόμιση» από Android σε iPhone (επαφές, ημερολόγιο, SMS κλπ.). Κατά το σετάρισμα του iPhone θα πρέπει να επιλέξετε το “Move data from Android” και στη συνέχεια να ακολουθήσετε τα βήματα στην αντίστοιχη Android εφαρμογή. Όταν ολοκληρωθεί το σετάρισμα, τότε ανοίγοντας το WhatsApp στο iPhone και χρησιμοποιώντας τον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό, θα δείτε όλο το ιστορικό των συνομιλιών σας.

Απαιτείται συσκευή Android με έκδοση Android 5 ή μεταγενέστερη και μεταφορά σε iPhone με iOS 15.5 ή μεταγενέστερο. Σημειώστε πως αν υπάρχει ήδη ιστορικό συνομιλιών στην iOS εφαρμογή του WhatsApp, τότε η μεταφορά από το Android θα την διαγράψει.

Loading