Windows 10: Αυτό είναι το νέο Start Menu

Μπορεί το Windows 10X να μην έχει περπατήσει και τόσο, παρόλα αυτά, η Microsoft είναι διατεθειμένη να δανειστεί ορισμένες από τις λειτουργίες του για την πλήρη έκδοση του Windows 10, όπως για παράδειγμα το ολοκαίνουργιο Start Menu, στο οποίο δεν υπάρχουν πλέον τα Live Tiles στη μορφή που τα ξέραμε.

Η αποκάλυψη για τις προθέσεις της εταιρείας έγινε σε podcast για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Windows Insiders, απ’ όπου βλέπουμε και το screenshot της κεντρικής εικόνας. Ο σχεδιασμός του νέου Start Menu είναι σαφέστατα πιο καθαρός και “φρέσκος” σε σύγκριση με ό,τι έχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια.

Πρακτικά, η Microsoft δεν έχει σβήσει τα Live Tiles, απλά αφαίρεσε το χρώμα από τα κουτιά τους έτσι ώστε να φαίνεται πολύ πιο απλοποιημένο το Start Menu και να δένει καλύτερα με το γενικότερο design του περιβάλλοντος. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, σε κάποια φάση η εταιρεία να αποσύρει οριστικά τα Live Tiles μιας και δεν φαίνεται να τα χρησιμοποιούν ιδιαίτερα οι χρήστες στην πλειοψηφία τους, ούτε υπάρχει κάποιο σημαντικό ενδιαφέρον από τους developers.

[via]

Loading