Windows 10X: Αυτή είναι η εξέλιξη του λειτουργικού συστήματος!

Η Microsoft δικαιώθηκε με το Windows 10 και βλέπει το λειτουργικό σύστημα της να βρίσκεται εγκατεστημένο σε περισσότερους από 900 εκατομμύρια υπολογιστές παγκοσμίως, αλλά αυτή δεν είναι η τελευταία της λέξη. Η εταιρεία παρουσίασε πριν από λίγο μια νέα έκδοση με ονομασία Windows 10X, η οποία είναι σχεδιασμένη για τα dual-screen PCs!

Ομολογουμένως, ίσως και να άργησε να επενδύσει στην ανάπτυξη ξεχωριστού λειτουργικού συστήματος για συσκευές 2-σε-1, convertibles και dual-screen PCs, μιας και είναι αρκετές αυτές που κυκλοφορούν στην αγορά από κορυφαίους κατασκευαστές, όπως οι Acer, ASUS, Dell, HP και Lenovo. Ο νέος τύπος συσκευών αποδεικνύεται ιδιαίτερα ελκυστικός για τους καταναλωτές, λόγω των πολλαπλών λύσεων που προσφέρουν τόσο στην επαγγελματική χρήση, όσο και στην οικιακή.

Με την έλευση του Windows 10X, η Microsoft υπόσχεται ότι θα επιταχυνθούν σημαντικά οι διεργασίες που εκτελούνται στα dual-screen PCs. Για παράδειγμα, θα μπορείς να κρατάς σημειώσεις στη μία οθόνη και να παρακολουθείς τις αλλαγές στην άλλη οθόνη σε πραγματικό χρόνο, ή να γράφεις ένα email στη μία οθόνη και να έχεις ανοικτό ένα video στην άλλη. Όπως καταλαβαίνετε, κύριο χαρακτηριστικό του Windows 10X θα είναι το multitasking για να εκμεταλλεύσαι πλήρως και τις δύο οθόνες της συσκευής σου.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργικότητα του Windows 10X, η εταιρεία αναφέρει ότι όσοι χρησιμοποιούν ήδη το Windows 10 δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα προσαρμογής με τη νέα έκδοση και γενικά δεν χαρακτηρίζει το Windows 10X ως ένα προϊόν που ξεφεύγει της βασικής φιλοσοφίας. Είναι βελτιστοποιημένο για τις dual-screen οθόνες και με γνώμονα την καλύτερη δυνατή mobile εμπειρία, ενώ έχει γίνει σημαντική δουλειά στην ενεργειακή κατανάλωση των πολλών εφαρμογών Windows με σκοπό να προσφέρεται η μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία από αυτές τις dual-screen συσκευές. Ουσιαστικά, μιλάμε απλά για την εξέλιξη του λειτουργικού συστήματος Windows.

Πότε θα είναι διαθέσιμο το Windows 10X

Η Microsoft αναφέρει ότι η διάθεση σε dual-screen και αναδιπλούμενες συσκευές θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2020. Θα υποστηρίζεται από τα Microsoft Surface και από πληθώρα συσκευών των προαναφερθέντων κατασκευαστών. Το πρώτο κύμα συσκευών θα περιλαμβάνει διάφορα μεγέθη, σχεδιασμούς και χαρακτηριστικά, αλλά όλα θα διαθέτουν επεξεργαστή Intel.

Ξεκαθαρίζεται, επίσης, ότι το Windows 10X ΔΕΝ είναι αναβάθμιση για το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούμε στα PCs μας.


Loading