Windows 10: Ενσωμάτωση widget με ειδήσεις και καιρό στην taskbar

Πριν από μερικές ημέρες ήρθαν στη δημοσιότητα οι πρώτες ενδείξεις πως η Microsoft ετοιμάζει επανασχεδιασμό για το Windows 10, ωστόσο, για την ώρα προχωρά στην ενσωμάτωση νέων λειτουργιών στην taskbar του λειτουργικού συστήματος της.

Όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Windows Insiders και βρίσκονται σε ΗΠΑ, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Ινδία και Αυστραλία θα δούν δύο νέα widgets, ένα για την εμφάνιση ειδήσεων και ένα για τον καιρό. Όπως μπορείτε να δείτε και στο GIF που ακολουθεί, με ένα κλικ στην taskbar θα μπορούμε να βλέπουμε τίτλους ειδήσεων, τιμές μετοχών και τον καιρό, χωρίς να χρειάζεται η εγκατάσταση third-party εφαρμογών ή να μεταβείς στο Start Menu.

Showing news and interests on the taskbar with the flyout of content just for you.

Οι ειδήσεις θα επιλέγονται από τη Microsoft μέσα από 4500+ πηγές και με τη βοήθεια αλγορίθμου μηχανικής μάθησης θα εμφανίζονται αυτές που καλύπτουν τα ενδιαφέροντα του χρήστη. Πατώντας επάνω σε κάποιον τίτλο, ο χρήστης θα μεταφέρεται αυτόματα στον Microsoft Edge για να διαβάσει την είδηση στο reading mode του web browser.

Ακόμη, η εταιρεία αναφέρει ότι δεν θα εμφανίζονται διαφημίσεις μέσα στο widget της taskbar και διευκρινίζει πως όποιος θέλει θα μπορεί να το απενεργοποιήσει από τις ρυθμίσεις του Windows 10.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[Microsoft]

Loading