Windows 10: Updates με στυλ BitTorrent (peer-to-peer) και νέα διαδικασία εγκατάστασης [Video]

windows_10

Όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζει η κυκλοφορία της νέας preview έκδοσης του Windows 10, τόσο έρχονται στο φως της δημοσιότητας τα νέα στοιχεία που προσθέτει σταδιακά η Microsoft.

Καταρχήν, να αναφερθούμε στη νέα διαδικασία εγκατάστασης του λειτουργικού συστήματος, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στο video που ακολουθεί. Βλέπουμε το νέο περιβάλλον, με τον κύκλο που παρουσιάζει την πρόοδο της εγκατάστασης και στο κάτω μέρος την περιγραφή για κάθε ξεχωριστό κομμάτι που εγκαθίσταται στον υπολογιστή.

Επίσης, πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας ζητούνται πληροφορίες για τον κάτοχο του υπολογιστή και εμφανίζονται επιλογές για σύνδεση με λογαριασμό Microsoft, συγχρονισμό δεδομένων στην υπηρεσία OneDrive και ενεργοποίηση της ψηφιακής βοηθού Cortana.

Ακόμη, η Microsoft στρέφεται στην τεχνολογία peer-to-peer (P2P) που χρησιμοποιείται από υπηρεσίες τύπου BitTorrent για να διανέμει τα updates στους χρήστες. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες θα αλληλοβοηθιούνται για να λαμβάνουν τα updates ακόμη πιο γρήγορα κατεβάζοντας ταυτόχρονα διάφορα μέρη του λογισμικού ο ένας από τον άλλο και όχι από τους κεντρικούς servers της εταιρείας.

windows-10-peer-to-peer-updates

[via]

Loading