Windows 11: Ξεκίνησαν οι δοκιμές των Android εφαρμογών για τους Windows Insiders

Ένα από τα σημαντικότερα νέα χαρακτηριστικά που (θα) φέρει το Windows 11 στους χρήστες είναι η δυνατότητα να χρησιμοποιούν εφαρμογές Android μέσα από τους υπολογιστές τους. Η εταιρεία ξεκίνησε ήδη να παρέχει αυτή τη δυνατότητα για ορισμένες εφαρμογές Android, αλλά μόνο για όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα Windows Insiders, κάτι που παράλληλα σημαίνει ότι σχετικά σύντομα θα πραγματοποιηθεί το γενικό λανσάρισμα.

Windows 11 Android

Οι εφαρμογές Android θα είναι διαθέσιμες μέσα από το Microsoft Store, το οποίο όμως παραπέμπει τον χρήστη στο Amazon Appstore για να κατεβάσει και να εγκαταστήσει την εφαρμογή που τον ενδιαφέρει. Από εκεί και πέρα, οι εφαρμογές Android ανοίγουν κανονικά όπως αυτές του Windows 11 και μπορείς να μεταπηδά από τη μία στην άλλη μέσω της συντόμευσης Alt + Tab, όπως και να τις καρφιτσώνεις στο Start Menu ή την taskbar.

Αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμες περίπου 50 εφαρμογές και ανάμεσα σε αυτές συμπεριλαμβάνονται τα Coin Master, Lords Mobile, Kindle, Lego Duplo World και June’s Journey. Προφανώς ο αριθμός είναι μια σταγόνα στον ωκεανό των περίπου 3 εκατομμυρίων εφαρμογών Android του Google Play Store, οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσες θα είναι πραγματικά διαθέσιμες στο γενικό λανσάρισμα.

Windows 11 Android

Ένας ακόμη περιορισμός αυτής της πρώτης δοκιμής αφορά την τοποθεσία του χρήστη. Αυτή τη στιγμή έχουν πρόσβαση μόνο οι Windows Insiders που κατοικούν στις ΗΠΑ, συμμετέχουν στο Beta Channel και διαθέτουν λογαριασμό Amazon στις ΗΠΑ. Όπως και να ‘χει, είναι μια αρχή.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[Microsoft]

Loading