Windows 365: Η συνδρομητική υπηρεσία για streaming των Windows 10/11 σε οποιονδήποτε υπολογιστή

Η Microsoft συνεχίζει τις πολύ δυναμικές κινήσεις της μέσα στο 2021. Λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση του Windows 11, η εταιρεία ανακοίνωσε στο πλαίσιο του συνεδρίου Inspire για τους συνεργάτες της το Windows 365, μια συνδρομητική υπηρεσία που θα δίνει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να streamάρουν τα Windows 10 και Windows 11 στους υπολογιστές τους.

Ουσιαστικά, το Windows 365 είναι μια remote έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows που τρέχει στο Microsoft Cloud και έχει χτιστεί επάνω στο Azure Virtual Desktop. Η εταιρεία το αποκαλεί “Cloud PC” και όπως αντιλαμβάνεστε λειτουργεί όπως η υπηρεσία Xbox Cloud Gaming, αλλά αντί για παιχνίδια streamάρεις όλο το λειτουργικό σύστημα σε οποιονδήποτε υπολογιστή. Όλη η επεξεργασία γίνεται στους servers της Microsoft, επομένως, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τις επιδόσεις του δικού σου υπολογιστή.

Αν αναρωτιέστε γιατί η Microsoft επέλεξε να προχωρήσει στη δημιουργία μιας τέτοιας υπηρεσίας, η εταιρεία έδωσε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα όπου μπορεί να φανεί τρομερά χρήσιμη. Η κυβέρνηση του Nuvanut (περιοχή του Καναδά) πρέπει να αποστείλει νέες συσκευές σε 3100 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης και σε 3000 εργολάβους, αλλά όλη η διαδικασία θα πρέπει να γίνει αεροπορικώς. Το κόστος μιας τέτοιας αναβάθμισης είναι σαφέστατα τεράστιο, ενώ με το Windows 365 δίνει αυτόματα τη λύση μέσα σε λίγα λεπτά με τις υπάρχουσες συσκευές που έχουν στα χέρια τους.

Ένα άλλο παράδειγμα έρχεται απευθείας από όσα βιώνουμε τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας. Μια επιχείρηση μπορεί να “αναβαθμίσει” τους υπολογιστές των εργαζόμενων που βρίσκονται στα σπίτια τους δίνοντας πρόσβαση στο Windows 365, το οποίο να σημειώσουμε ότι συμπεριλαμβάνει όλα τα εργαλεία ασφαλείας και απομακρυσμένου ελέγχου στα τμήματα IT.

Το Windows 365 θα είναι διαθέσιμο από τις 2 Αυγούστου 2021 σε δύο μορφές: Windows 365 Business και Windows 365 Enterprise. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα από εδώ.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading