Picture Password, νέα λειτουργία ξεκλειδώματος στο Windows 8 [Video]

Μία νέα πολύ ενδιαφέρουσα λειτουργία αποκάλυψε η Microsoft για το επερχόμενο λειτουργικό της σύστημα Windows 8, με την οποία οι χρήστες θα μπορούν να εισέρχονται στον υπολογιστή τους όχι πληκτρολογώντας κάποιο password, αλλά σχεδιάζοντας τρία απλά gestures σε μια φωτογραφία της επιλογής τους.

Ας δούμε αναλυτικά πώς θα δουλεύει η νέα λειτουργία: Αρχικά επιλέγετε μία από τις φωτογραφίες που βρίσκονται αποθηκευμένες στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια, πραγματοποιείτε τρεις κινήσεις (σα να ζωγραφίζετε νοητά πάνω στη φωτογραφία) όπως για παράδειγμα σημεία, κύκλους ή γραμμές. Οι κινήσεις αυτές, με τη σειρά και κατεύθυνση που ακολουθήσατε την πρώτη φορά, θα αποτελούν στο εξής τον προσωπικό σας κωδικό κάθε φορά που θέλετε να κάνετε log in στον υπολογιστή σας.


Building Windows 8 - Signing in with a picture...

Φυσικά, το Picture Password δε θα είναι η μοναδική υπηρεσία ασφαλείας του πολυαναμενόμενου λειτουργικού συστήματος, με τη Microsoft να παρέχει στους χρήστες και μια νέα λειτουργία αποθήκευσης όλων των κωδικών κάτω από έναν master code. Παρόμοια με τις εφαρμογές 1Password και LastPass, με τη νέα υπηρεσία δε θα χρειάζεται πλέον να απομνημονεύετε δεκάδες διαφορετικούς κωδικούς παρά μονάχα έναν.

[πηγή winrumors]
Loading