Ερευνητές αναπτύσσουν τον λεπτότερο μανδύα αορατότητας πάχους 0.15mm!

 

 

Ερευνητές του University of Texas κατόρθωσαν να δημιουργήσουν τον λεπτότερο μέχρι στιγμής μανδύα αορατότητας πάχους μόλις 0.15mm. O μανδύας έχει την ικανότητα να καθιστά αόρατα στο φυσικό τους περιβάλλον τρισδιάστατα αντικείμενα από τα μικροκύματα σε όλες τις κατευθύνσεις και από όλες τις δυνατές οπτικές γωνίας των παρατηρητών.

Τα αντικείμενα γίνονται ορατά στο ανθρώπινο μάτι όταν τα κύματα -ήχου, φωτός, ακτίνων Χ ή μικροκύματα- αντανακλώνται στην επιφάνεια τους. Οι ακτίνες φωτός ανακλώνται από την επιφάνεια τους στα μάτια μας και από εκεί αποστέλλεται σήμα στον εγκέφαλο.

Η βασική τεχνική των έως τώρα αόρατων υφασμάτων (Metaflex, Quantun Stealth) ήταν η χρήση ειδικών μεταϋλικών που εξέτρεπαν ή καμπύλωναν το φως, ενώ η νέα μέθοδος χρησιμοποιεί μια υπέρλεπτη μεταλλική μετα-οθόνη η οποία "ακυρώνει" τα κύματα και καθιστά τα αντικείμενα αόρατα.  Η μετα-οθόνη δημιουργείται από την προσάρτηση λωρίδων φύλλου χαλκού πάχους 66μm (μικρομέτρων) σε ένα εύκαμπτο πολυανθρακικό φιλμ πάχους 100μm.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας Andrea Alu, το επόμενο βήμα θα είναι η χρήση της μετα-οθόνης για την εξαφάνιση αντικειμένων όχι από τα μικροκύματα αλλά από το ορατό φώς.

[via TG Daily]

Loading