WWDC 2020: Αποκαλυπτήρια για ARM-based Macs και ολοκαίνουργιο iMac;

Το WWDC βρίσκεται προ των πυλών, φυσικά αποκλειστικά ως online event, και σε αυτήν φημολογείται ότι θα ανακοινωθεί επίσημα η μετάβαση της Apple από τους επεξεργαστές της Intel στους δικούς της, οι οποίοι λέγεται ότι θα είναι βασισμένοι στην αρχιτεκτονική ARM σε κλίμακα 5nm.

Η είδηση προέρχεται από τον Sonny Dickson, έναν leakster που ισχυρίζεται ότι στο ίδιο event θα αποκαλυφθούν τόσο τα νέα ARM-based Macs, όσο και ένα ολοκαίνουργιο, ριζικά επανασχεδιασμένο iMac με πολύ μικρά bezels, αντίστοιχα με αυτά που είδαμε στην οθόνη Apple Pro Display XDR.

Στο κομμάτι του hardware θα ενσωματωθεί το custom chipset ασφαλείας T2, επεξεργαστές γραφικών της οικογένειας AMD Navi και αποθηκευτικός χώρος flash, επομένως, θα αποχαιρετίσουμε το υβδιδικό Fusion Drive που συνδυάζει SSD μικρής χωρητικότητας με παραδοσιακό σκληρό δίσκο HDD.

Σε ό,τι αφορά τα νέα ARM-based Macs και MacBooks, αν βγουν αληθινές οι φήμες θα είναι μια ιστορική αλλαγή για την Apple, η οποία χρησιμοποιεί επεξεργαστές Intel από το 2006. Η κυκλοφορία τους λέγεται ότι θα ξεκινήσει το 2021 και θα χρησιμοποιούν τουλάχιστον τρία διαφορετικά SoCs της εταιρείας, ο σχεδιασμός των οποίων θα βασίζεται αρκετά σε αυτόν των iPhone και iPad.

Το WWDC 2020 είναι προγραμματισμένο για τις 22 Ιουνίου 2020.

[via MacUser.gr]

Loading