Xbox 720: υποχρεωτικό Kinect 2.0, multitasking, σκληρός δίσκος 500GB και νέο ασύρματο pad

Ο ενθουσιασμός για το την επερχόμενη αναβάθμιση στη δημοφιλή παιχνιδοκονσόλα Xbox της Microsoft φαίνεται ότι κρατιέται ακόμα καλά με την ιστοσελίδα Kotaku να προσφέρει σήμερα μερικές πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά του νέου Xbox με την κωδική ονομασία 'Durango'.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι η κονσόλα θα μπορεί να τρέξει πολλαπλά παιχνίδια ταυτόχρονα, θα απαιτεί εγκατάσταση δεδομένων και θα λειτουργεί μόνο με μια νέα κατά πολύ βελτιωμένη έκδοση του Kinect που θα πωλείται με κάθε κονσόλα και θα είναι υποχρεωτικό για να λειτουργήσει έτσι ώστε να διασφαλιστεί μια ξεκάθαρη στρατηγική ανάπτυξης για τους developers που θα αξιοποιεί τη νέα κάμερα στα παιχνίδια. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο Kinect θα μπορεί να εντοπίζει μέχρι και 6 παίκτες ταυτόχρονα!

Επίσης, πλέον όλες οι εκδόσεις του νέου Xbox θα πωλούνται με σκληρό δίσκο χωρητικότητας 500GB που θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για τα παιχνίδια που πλέον θα πρέπει να εγκαθίστανται άμεσα κατά την είσοδο του δίσκου στη συσκευή. Το θετικό είναι ότι η εγκατάσταση θα μπορεί να ολοκληρωθεί στο παρασκήνιο ενώ εσείς παίζετε το παιχνίδι, οπότε δεν χάνετε πολύτιμο χρόνο!

Όσον αφορά τον χειρισμό το νέο pad θα είναι μια φυσική εξέλιξη της τωρινής γενιάς - η οποία, ωστόσο, δεν θα είναι συμβατή με το νέο Xbox - και θα χρησιμοποιούν μια νέα ασύρματη τεχνολογία σύνδεσης. Ακόμα, η Microsoft φαίνεται να σκοπεύει να αναβαθμίσει την Xbox εφαρμογή για smartphones και tablets για να λειτουργεί ως χειριστήριο σε συνεργασία με το Kinect!

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά, φαίνεται ότι δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με αυτά έχουμε ακούσει κατά καιρούς. Αυτό σημαίνει επεξεργαστή οκτώ πυρήνων 1.6GHz με 800MHz DirectX 11.x γραφικά και αρχιτεκτονική 64-bit.

Όλα αυτά ακούγονται πολύ ωραία και είμαστε σίγουροι ότι οι φίλοι gamers ενθουσιάζονται με αυτό που θα παρουσιάσει η Microsoft. Ας ελπίσουμε οι πληροφορίες να είναι έγκυρες και να υλοποιηθούν και στην τελική έκδοση του νέου Xbox, για το οποίο, δυστυχώς, δεν γνωρίζουμε ακόμα ημερομηνία ανακοίνωσης ή κυκλοφορίας.

[via Kotaku]

Loading