Xbox Remote Play: Η νέα λειτουργία για να παίζεις παιχνίδια του Xbox σε Android συσκευές

Μαζικές οι κινήσεις της Microsoft στον χώρο του gaming αυτήν την εβδομάδα, με την προσοχή όπως ήταν αναμενόμενο να έχει πέσει στην έναρξη των προπαραγγελιών των Xbox Series X/S και στην εντυπωσιακή εξαγορά της ZeniMax Media. Η Microsoft, βέβαια, θέλει να κατακτήσει μερίδιο χρήσης των υπηρεσιών της σε οποιαδήποτε οθόνη και γι’ αυτό λανσάρει σε beta έκδοση τη νέα εφαρμογή Xbox που ξεκλειδώνει τη λειτουργία Xbox Remote Play για όλους.

Μέχρι πρότινος, η λειτουργία είχε την ονομασία Xbox Console Streaming και ήταν διαθέσιμη μόνο σε όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα Xbox Insiders. Πλέον, με τη νέα ονομασία ανοίγει για όλους τους gamers δίνοντας τους τη δυνατότητα να παίζουν όλα τα παιχνίδια από το Xbox One στο Android smartphone ή tablet τους και μάλιστα δωρεάν. Στη λειτουργία Xbox Remote Play συμπεριλαμβάνονται και τα παιχνίδια της συνδρομητικής υπηρεσίας Xbox Game Pass.

xbox-remote-play-2.jpg

Σε αντίθεση με το Project xCloud, το Xbox Remote Play απαιτεί να έχεις τη δική σου παιχνιδοκονσόλα Xbox One και συμβατό τηλεχειριστήριο προκειμένου να μπορείς να παίξεις τα εγκατεστημένα παιχνίδια στην Android συσκευή σου. Στο Project xCloud δεν χρειάζεται καν να έχεις στην κατοχή σου κονσόλα, παρά μόνο συνδρομή στο Xbox Game Pass.

Να σημειωθεί ότι η νέα εφαρμογή Xbox (σε μορφή beta για την ώρα) επιτρέπει στους χρήστες να συνδεθούν ταυτόχρονα σε όσες κονσόλες Xbox One επιθυμούν, ενώ μετατρέπει το smartphone ή το tablet σε εργαλείο για να πραγματοποιείς εγκατάσταση νέων παιχνιδιών ή να διαγράφεις παιχνίδια στην κονσόλα σου.

Xbox (beta) - [Google Play Link]

Loading