Ξεκίνησαν σήμερα οι κλινικές δοκιμές του πρώτου εμβολίου κατά του κορωνοϊού!

Στα τέλη του προηγούμενου μήνα η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna Inc. είχε ανακοινώσει τη δημιουργία του πρώτου εμβολίου για τον κορωνοϊό COVID-19 και σήμερα επιβεβαιώνει πως ξεκινά τις πρώτες κλινικές δοκιμές σε 45 εθελοντές στο Seattle (ΗΠΑ), με σκοπό να ελέγξει τυχόν παρενέργειες. Σημειώστε, ωστόσο, ότι ακόμα και αν όλα πάνε καλά θα χρειαστεί να περάσουν τουλάχιστον ένας χρόνος έως ότου εγκριθεί για να λανσαριστεί στην αγορά.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, η Moderna ξεκίνησε από σήμερα 16 Μαρτίου 2020 να εμβολιάζει τους 45 εθελοντές και θα τους έχει υπό πολύ στενή παρακολούθηση. Το αρχικό σχέδιο ήταν να ξεκινήσουν οι κλινικές δοκιμές το καλοκαίρι, αλλά η έκρηξη της πανδημίας την οδήγησαν (ίσως και με πίεση από ψηλά…) να επισπεύσει το χρονοδιάγραμμα της.

Ο εμβολιασμός πραγματοποιείται στο Kaiser Permanente Washington Health Research Institute (Seattle) και μετά τους πρώτους 45 θα ακολουθήσει νέος κύκλος δοκιμών σε άλλους εθελοντές, αρκεί φυσικά να μη προκύψουν σοβαρές παρενέργειες σε αυτό το πρώτο κύμα.

Είναι πολύ νωρίς να πούμε ότι “βρέθηκε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού SARS-Cov-2, αλλά είναι ένα πρώτο βήμα. Εξυπακούεται ότι και άλλες εταιρείες εργάζονται πυρετωδώς για την ανάπτυξη δικών τους εμβολίων, επομένως, θα ακούσουμε αρκετές παρόμοιες ειδήσεις τις επόμενες εβδομάδες.

*Η κεντρική εικόνα προέρχεται από το Slashgear.

[via]

Loading