Xiaomi: Έδειξε την 3ης γενιάς under-display camera, έρχεται σε smartphones το 2021

Η Xiaomi δημοσίευσε ένα μικρό tearer για την τρίτης γενιάς τεχνολογία under-display camera, με την οποία υπόσχεται ότι θα καταφέρει να κατασκευάσει σε μαζική παραγωγή πραγματικά full-screen smartphones μέσα στο 2021.

Η εταιρεία αναφέρει ότι η νέα under-display camera είναι σημαντικά βελτιωμένη για να προσφέρει την ίδια απόδοση με τις κλασικές selfie κάμερες, χάριν σε μια νέα custom διάταξη των pixels που επιτρέπει το φως να περάσει μέσα από τα διάκενα τους και αλγορίθμους βελτιστοποίησης εικόνας.

Σύμφωνα με τη Xiaomi, η custom διάταξη διατηρεί τα RGB υπο-pixels για κάθε ένα pixel ξεχωριστά, έτσι ώστε να μην διαταράσσεται η ανάλυση της οθόνης, ενώ τονίζει πως έχει διπλασιάσει τον αριθμό των οριζόντιων και κάθετων pixels σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές για να προσφέρει την ίδια πυκνότητα pixels στο σημείο της οθόνης που καλύπτει την under-display camera. 

Με αυτόν τον τρόπο διατηρεί την ίδια φωτεινότητα, τα ίδια χρώματα και την ίδια ακρίβεια με το υπόλοιπο μέρος της οθόνης. Επιπλέον, η Xiaomi έχει αναπτύξει ένα νέο ειδικό κύκλωμα που της επιτρέπει να κρύψει περισσότερα components κάτω από τα RGB υπο-pixels για να αυξήσει την πρόσληψη φωτός από την under-display camera.

Αναμένουμε πλέον να δούμε το πρώτο smartphone της Xiaomi που θα διαθέτει under-display κάμερα.

Loading