Xiaomi: Ετοιμάζει smartphone με υποστήριξη φόρτισης στα 200W;

Η μάχη για τη χωρητικότητα της μπαταρίας έχει σταματήσει εδώ και μερικά χρόνια, με τις εταιρείες να στρέφονται στην ανάπτυξη ταχύτερων φορτιστών για να προσφέρουν λύση στους καταναλωτές που ανησυχούν ότι θα τους μείνει η συσκευή στα χέρια.

Είναι γεγονός ότι η πλειοψηφία των εταιρειών προσφέρει σχετικά γρήγορους φορτιστές, και ειδικά οι Κινέζοι κατασκευαστές έχουν φτάσει μέχρι τα 120W σε εμπορικά διαθέσιμα προϊόντα, όπως και παράδειγμα η Xiaomi στο Mi 10 Ultra, η vivo στο iQOO 7 και η Nubia στο φρεσκότατο Red Magic 6 Pro.

Σε ανύποπτη στιγμή τον περασμένο Οκτώβριο, ο CEO της Huawei, κ. Richard Yu, είχε αναφέρει ότι η εταιρεία έχει έτοιμες λύσεις φόρτισης στα 120W και τα 200W, ωστόσο, παραδέχτηκε πως δεν υπάρχει λόγος για τόσο υψηλή ισχύ διότι οι μπαταρίες των smartphones είναι σχετικά μικρές. Εξέφρασε, μάλιστα, την άποψη ότι η ιδανική ισχύς με τα σημερινά δεδομένα είναι τα 66W ενσύρματα και τα 50W ασύρματα.

Η Xiaomi, πάντως, δεν είναι διατεθειμένη να βάλει χαλινάρι στις τεχνολογίες της και αν κρίνουμε από τους ισχυρισμούς του γνωστού και πολύ έγκυρου leakster Digital Chat Station, τότε μέσα στο δεύτερο μισό του 2021 θα δούμε ένα νέο smartphone από την εταιρεία που θα διαθέτει μπαταρία 5000mAh και θα υποστηρίζει κανονικά φόρτιση σε ισχύ 200W.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading