Xiaomi: Για πρώτη φορά στην πρώτη θέση των κατασκευαστών στην Ευρώπη

Απανωτές οι καλές ειδήσεις για τη Xiaomi, η οποία από τα μέσα του προηγούμενου μήνα φιγουράρει στη δεύτερη θέση των κατασκευαστών παγκοσμίως, γεγονός που επιβεβαιώνεται από 4 διαφορετικές εταιρείες ανάλυσης πωλήσεων. Αυτή τη φορά, όμως, η Strategy Analytics αποκαλύπτει πως η κινέζικη εταιρεία έχει καταφέρει για πρώτη φορά στην ιστορία της να ξεπεράσει τη Samsung στην Ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2021.

xiaomi-first-place.jpg

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Strategy Analytics, η Xiaomi ξεπέρασε όλους τους προμηθευτές smartphones κατακτώντας 25% του μεριδίου της Ευρωπαϊκής αγοράς και σημειώνοντας ανάπτυξη 14% (έτος-προς-έτος) στις διανομές smartphones. H μεγάλη επάνοδος της αγοράς smartphones οφείλεται στην συνεχιζόμενη οικονομική ανάκαμψη, την ζήτηση νέων συσκευών από χρήστες παλαιότερων μοντέλων και τις ελκυστικές τιμές των κινητών με πρόσβαση σε δίκτυα 5G.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία της Strategy Analytics θα βρείτε εδώ.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading