Xiaomi: Παρουσίασε εντυπωσιακό concept smartphone χωρίς υποδοχές και κουμπιά

Κατά καιρούς η Xiaomi φροντίζει να εντυπωσιάζει τον κόσμο της τεχνολογίας με τα concepts της, όπως για παράδειγμα το Xiaomi Mi MIX Alpha που παρουσίασε το 2019 με την οθόνη που τυλίγεται περιμετρικά της συσκευής. Αυτή τη φορά, η εταιρεία επιστρέφει με ένα concept για smartphone που δεν διαθέτει καμία υποδοχή ή κουμπί, διότι καλύπεται από την Quad-curved Waterfall Display.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η πρωτοποριακή αυτή οθόνη καλύπτει και τις τέσσερις πλευρές του smartphone, και για να την κατασκευάσουν ακολουθείται μια μέθοδος κύρτωσης του γυαλιού σε υψηλή θερμοκρασία με χρήση 4 διαφορετικών εργαλείων λείανσης και πάνω από 10 πολύπλοκες διαδικασίες τελειοποίησης.

Επειδή μάλλον δύσκολα θα δούμε κάτι τέτοιο στην αγορά, δεν έχει μεγάλο νόημα να μιλήσουμε για τεχνικές προδιαγραφές, αλλά η Xiaomi αναφέρει πως διαθέτει τρίτης γενιάς under-display κάμερα, η διαχείριση γίνεται με πιεζοηλεκτρικούς αισθητήρες (π.χ. για power, volume) και φυσικά υποστηρίζει eSIM (αφού δεν υπάρχουν υποδοχές).

Δείτε και το σχετικό video:

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading