Xiaomi Mi MIX Alpha: Σοκάρει με οθόνη που καλύπτει το 180.6% της συσκευής και κάμερα 108MP!

Ποια αναδιπλούμενα smartphones; Η Xiaomi μας τινάζει τα μυαλά στον αέρα με το Xiaomi Mi MIX Alpha και την τρελά εντυπωσιακή τυλιγόμενη οθόνη του που καταλαμβάνει το 180.6% της συσκευής, αφήνοντας μόνο μια λωρίδα για την κάμερα στο πίσω μέρος! Προφανώς δεν υπάρχει selfie κάμερα, ενώ στο πίσω μέρος έχει τοποθετηθεί για πρώτη φορά αισθητήρας κάμερας 108MP (!) που συνοδεύεται από ακόμα δύο αισθητήρες 20MP και 12MP.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις εικόνες, η λωρίδα που βρίσκεται στο πλάι περιλαμβάνει τα εικονικά κουμπιά διαχείρισης της συσκευής, με τη Xiaomi να ισχυρίζεται ότι υπάρχουν ειδικοί αισθητήρες που σε συνδυασμό με την Τεχνητή Νοημοσύνη δεν θα λαμβάνουν υπόψιν τα τυχαία ή ανεπιθύμητα αγγίγματα. Ακόμη, εκεί εμφανίζονται τα εικονίδια της κατάστασης της συσκευής, αλλά και ειδοποιήσεις.

xiaomi-mi-alpha-official-renders-4.jpg

Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο απόλυτος πρωταγωνιστής είναι η οθόνη του Xiaomi Mi MIX Alpha. Δεν έχουμε δει ποτέ στο παρελθόν κάτι παρόμοιο και γι' αυτό η Xiaomi βαφτίζει την πρωτοποριακή οθόνη της ως "Surround Display". Το μόνο περιθώριο που αφήνεται είναι στο κάτω μέρος και έχει πάχος μόλις 2.15mm για να τοποθετηθούν οι κεραίες και το GPS.

Σχετικά με τον αισθητήρα 108MP, έχει μέγεθος 1/1.33'', διάφραγμα f/1.69 και συνοδεύεται από οπτικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 4 - διευθύνσεων, τεχνολογίες Laser Focus και Pixel Binning (4-σε-1 pixels για λήψεις στα 27MP). Οι άλλοι δύο αισθητήρες είναι ένας 20MP με υπερευρυγώνιο φακό 117° και δυνατότητα λήψης macro από μόλις 1.5cm, και ένας 12MP με τηλεφακό και Dual PDAF.

xiaomi-mi-alpha-official-renders-8.jpg

Η λωρίδα που φιλοξενεί τους αισθητήρες της κάμερας είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο και κεραμικό υλικό, ενώ όλη συσκευή καλύπτεται από Sapphire Glass για προστασία από γρατζουνιές.

Σχετικά με τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Xiaomi Mi MIX Alpha διαθέτει επεξεργαστή octa-core Qualcomm Snapdragon 855+, 12GB μνήμη RAM< 512GB αποθηκευτικό χώρο UFS 3.0 και μπαταρία 4050mAh με φορτιστή 40W.

Πόσο κοστίζει το Xiaomi Mi MIX Alpha

Η Xiaomi επιβεβαιώσε ότι θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό, επομένως, δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι το κοστολογεί στα 19.999 yuan δηλαδή περίπου €2600.

Photo Gallery

Loading