up_icon
Cameras Featured Gadgets Reviews

Xiaomi Yi Dome Review: Μια από τις κορυφαίες επιλογές για κάμερα επιτήρησης

10 Μαρτίου 2017 Techgear Team

Xiaomi Yi Dome Review: Μια από τις κορυφαίες επιλογές για κάμερα επιτήρησης

Η κάμερα Xiaomi Yi Dome είναι η τελευταία κάμερα επιτήρησης από τη Xiaomi. Λόγω του μοναδικού σχεδιασμού της, είναι ότι καλύτερο για την πλήρη επιτήρηση κάποιου χώρου.

Σε αντίθεση με άλλες κάμερες, η Yi Dome μπορεί να κινηθεί έως και 345 μοίρες οριζοντίως και 115 μοίρες καθέτως. Η Xiaomi Yi Dome κάμερα δεν είναι απλά μια κάμερα CCTV, συνδιάζει πολλές λειτουργίες και μπορεί να χαρακτηριστεί ως απαραίτητο εργαλείο για την ασφάλεια και την επιτήρηση χώρου. Λόγω του ότι είναι εξοπλισμένη με αμφίδρομο ήχο, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για να κάνετε κλήσεις βίντεο με ήχο πίσω στο σπίτι όταν είστε μακριά.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Xiaomi Yi Dome κάμερα είναι αποκλειστικά και μόνο για χρήση σε εσωτερικούς χώρους, και δεν θα λειτουργεί τόσο καλά όσο θα περίμενε κανείς, αν προσπαθήσετε να την χρησιμοποιήσετε σε εξωτερικούς χώρους.

Συσκευασία και Αξεσουάρ

Μέσα στη συσκευασία θα βρείτε τα ακόλουθα:

 • κάμερα επιτήρησης Xiaomi Yi.
 • καλώδιο USB.
 • Τροφοδοτικό ρεύματος 5V / 2A.
 • Βιβλίο Εγγυήσεων.
 • Σύντομες οδηγίες χρήσης στα αγγλικά.
 • Ένα φυλλάδιο που απαριθμεί διάφορα προϊόντα της σειράς Yi.
 • Δύο βίδες στερέωσης με ούπες και μια πλαστική βάση για την τοποθέτηση της κάμερας στον τοίχο ή στην οροφή.

Αυτό που θα έρθει στο μυαλό σας όταν βλέπετε το κεφάλι της Xiaomi Yi Dome είναι το κράνος του πρώτου αστροναύτη που πήγε στο διάστημα. Η απλότητα είναι η λέξη που πληροί τις προϋποθέσεις για την κατασκευή αυτής της κάμερας, ακόμα και αν το σώμα είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από πλαστικό, εξακολουθεί να είναι καλά κατασκευασμένο.

Η μπροστινή πλευρά της κάμερας στεγάζει το φακό και το μικρόφωνο. Η μπλε ενδεικτική λυχνία λειτουργίας βρίσκεται επίσης στο μπροστινό μέρος.

Η δεξιά και η αριστερή πλευρά έχει τις τρύπες για την έξοδο του ήχου (ηχεία). Το κουμπί επαναφοράς (reset), η θύρα microUSB και η υποδοχή microSD τοποθετούνται στο πίσω μέρος της κάμερας. Στο κάτω μέρος βρίσκεται το άγκιστρο για τη βάση που χρειάζεται για να τοποθετηθεί σε ένα τοίχο ή οροφή.

Η κάμερα Yi Dome είναι διαθέσιμη σε δύο χρώματα, μαύρο και άσπρο. Παρά τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, αυτή η όμορφη ρομποτική κάμερα ζυγίζει μόνο 235 γραμμάρια.

Λειτουργικότητα υλικού

Η Xiaomi Yi Dome κάμερα είναι εξοπλισμένη με έναν αισθητήρα εικόνας που προσφέρει γωνίες θέασης 112 μοιρών. Mπορείτε να καταγράψετε βίντεο σε μέγιστη ανάλυση 720p. Υπάρχουν οκτώ ενσωματομένες υπέρυθρες λυχνίες LED στα 940nm για Night Vision στις νυχτερινές λήψεις ώστε να εμφανίσει όλες τις λεπτομέρειες στο σκοτάδι μέχρι 3 μέτρα σε μηδενικό φως.

Για μένα, το πιο ενδιαφέρον νέο χαρακτηριστικό είναι ο μηχανισμός που σας επιτρέπει να περιστρέψετε τον φακό με ανώτατο όριο τις 345 μοίρες οριζόντια και 115 μοίρες κάθετα. Αυτό σου δίνει ευελιξία στο να μπορείς να παρακολουθείς πολλαπλές γωνίες σε έναν χώρο χρησιμοποιώντας μία μόνο κάμερα.

Η κάμερα, έχει ένα μικρόφωνο και δύο ηχεία που βοηθούν την αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ της smart συσκευής σας και του χώρου που βρίσκεται αυτή μέσω του Διαδικτύου. Το μικρόφωνο είναι υψηλής απόκρισης και έχει ένα ενσωματωμένο φίλτρο κατά του θορύβου για να ενισχύσει την πιστότητα της συζήτησης και της παρακολούθησης.

Η υποδοχή Micro-SD (Class 4 και άνω Micro SD), η οποία είναι επεκτάσιμη έως 32GB θα βοηθήσει στην καταφραφή των βιντεοσκοπήσεων. Μία 32 GB Micro SD κάρτα μπορεί να αποθηκεύσει περίπου 80 ώρες βίντεο. Μπορείτε επίσης μέσω της υπηρεσίας YI Cloud η οποία πρόκειται να διατεθεί σύντομα να αποθηκεύσετε τα βίντεο στο Cloud.

Η σύνδεση της κάμερας γίνεται μέσω Wi-Fi 802.11 2.4G για να επιτρέπει τη μετάδοση live streaming, και να προειδοποιεί όταν ανιχνεύεται κίνηση. Μπορείτε επίσης να συνδεθείτε με τη συσκευή μέσω της θύρας USB.

Η σύνδεση της Xiaomi Yi Dome στο οικιακό σας δίκτυο γίνεται μέσω της εφαρμογής Yi Home, που είναι η επίσημη εφαρμογή του προϊόντος. Η εφαρμογή Yi Home είναι διαθέσιμη και στα δύο καταστήματα εφαρμογών Android και Apple δωρεάν. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο στην αγγλική γλώσσα και έχει εύκολο και απλό περιβάλλον χρήστη.

Με την επίσημη εφαρμογή, μπορείτε να κάνετε τα εξής:

 • Εγγραφή βίντεο και λήψη φωτογραφιών που μπορούν να προβληθούν στις κινητές συσκευές σας.
 • Αμφίδρομη επικοινωνία ήχου μέσα στο χώρο που βρίσκεται η κάμερα.
 • Κάθε φορά που ανιχνεύεται κίνηση, μπορεί να ενεργοποιηθεί ειδοποίηση μέσω push notification.
 • Έλεγχος του εσωτερικού κινητήρα για να περιστρέφεται τόσο οριζόντια όσο και κάθετα.
 • Ενεργοποίηση της λειτουργίας follow motion περιστρέφοντας το φακό αυτόματα χρησιμοποιώντας το εσωτερικό του κινητήρα σύμφωνα με το που ανιχνεύεται η κίνηση.
 • Η περιστροφή 180 μοιρών, στο βίντεο συνεχούς ροής κουνώντας απλά το κινητό δεξιά και αριστερά.
 • Εγγραφή συνεχούς βίντεο στην κάρτα Micro-SD ή μόνο όταν ανιχνευθεί κίνηση.

Πλεονεκτήματα

 • σελιδοδείκτες για τις αγαπημένες τοποθεσίες-γωνίες θέασης.
 • Υψηλής ποιότητας εγγραφής για βίντεο συνεχούς ροής.
 • Ευκολία και απλό set-up.
 • νυχτερινή όραση.
 • Η αμφίδρομη επικοινωνία με μικρόφωνο και ηχείο.
 • σύστημα προειδοποίησης Swift.
 • Τιμή - Δυνατότητες

Μειονεκτήματα

 • Το πλαστικό υλικό δείχνει να μην μπορεί να αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου.
 • Η εικόνα χαλάει κατά τη διάρκεια της κίνησης.

Ξεκινώντας με την εγκατάσταση της κάμερας η διαδικασία φάνηκε πολύ απλή. Απαραίτητη για την διαδικασία αυτή είναι η εγκατάσταση της εφαρμογής Yi Home από App Store για συσκευές iPhone και από Google Play για συσκευές android καθώς και η ύπαρξη δικτύου Wifi.

Συνδέοντας το micro-USB η κάμερα σε οδηγεί με φωνητικές οδηγίες (στα αγγλικά) για κάθε βήμα της εγκατάστασης και σε συνδυασμό με την εφαρμογή η διαδικασία τελείωσε εύκολα σε μερικά δευτερόλεπτα. Απαραίτητη ήταν η δημιουργία λογαριασμού μέσω της εφαρμογής έτσι ώστε να υπάρχει πρόσβαση στην κάμερα χρησιμοποιώντας την δωρεάν υπηρεσία cloud απ όπου και αν βρίσκεστε χωρίς έξτρα ρυθμίσεις στο router σας ή χρήση κάποιου DynDNS.

Δοκιμάσαμε κατευθείαν το δυνατό χαρακτηριστικό της που δεν είναι άλλο από την δυνατότητα περιστροφής της προς όλες τις κατευθύνσεις. Εντοπίσαμε μία μικρή αλλοίωση της εικόνας καθώς την περιστρέφαμε αλλά καθάριζε αμέσως με το που σταματούσε η κίνηση.

Ο ανιχνευτής κίνησης μπορεί να ρυθμιστεί μέσω της εφαρμογής σε τρία επίπεδα ευαισθησίας και φάνηκε να ανταποκρίνεται πολύ καλά χωρίς να δίνει ψεύτικους συναγερμούς.

Η εικόνα της κάμερας με ανάλυση στα 720p φάνηκε να είναι ικανοποιητική για την χρήση της και τα χρώματά της να αποδίδουν εξίσου καλά.

Η νυχτερινή λήψη αποδείχτηκε ικανοποιητική καταφέρνοντας σε απόλυτο σκοτάδι να καταγράφει αξιόπιστα τα χαρακτηριστικά των αντικειμένων.

Αξίζει να σημειωθεί οτι κατά τη διάρκεια των δοκιμών η συνδεσιμότητα με την κάμερα μέσω Διαδικτύου παρέμεινε σταθερή, χωρίς αποσυνδέσεις.

Μπορείτε να αποκτήσετε τη Xiaomi Yi Dome σε τιμή €64.78.

Techgear Team

ΣΧΟΛΙΑ
read more

Η Canon παρουσιάζει τις νέες EOS R7 και R10

24 Μαΐου 2022 Techgear Team

Η Canon ανακοινώνει τις πρώτες mirrorless APS-C φωτογραφικές μηχανές του EOS R System, την EOS R7 και την EOS R10, οι οποίες φέρνουν τα οφέλη των EOS R στον δημοφιλή τύπο αισθητήρα εικόνας APS-C. Ο τύπος ...

Polaroid Go, η πιο φορητή αναλογική φωτογραφική μηχανή του κόσμου

19 Απριλίου 2022 Techgear Team

Η Polaroid Go, η πιο μικρή και πιο φορητή αναλογική στιγμιαία φωτογραφική μηχανή του κόσμου, σπάει και πάλι τα όρια της δημιουργικότητας. ‘Go Create’. Φέτος, η Polaroid υμνεί με ακόμη περισσότερους ...

SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS 2022: Οι φετινοί νικητές

12 Απριλίου 2022 Techgear Team

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τους φετινούς νικητές του υψηλού κύρους φωτογραφικού διαγωνισμού, Sony World Photography Awards 2022. Ο διακεκριμένος φωτογράφος Adam...

Canon EOS R5 C: Επίσημα η πρώτη 8K full-frame κάμερα της εταιρείας

20 Ιανουαρίου 2022 Yannis Elpidis

Η Canon ανακοινώνει σήμερα την EOS R5 C, μια ισχυρή, υβριδική κάμερα που συνδυάζει τις επαγγελματικές δυνατότητες δημιουργίας ταινιών της σειράς Cinema EOS με τις δυνατότητες φωτογραφίας του EOS R System. ...

Leica M11: Επίσημα η νέα rangefinder κάμερα της εταιρείας

16 Ιανουαρίου 2022 Christos Elpidis

Η Leica ανακοίνωσε επίσημα τη νέα προσθήκη της στην σειρά rangefinder καμερών, με το μοντέλο Leica M11 να διατηρεί μεν την κλασική εμφάνιση, αλλά να φέρνει στο πακέτο της μια νέα τεχνολογία στον αισθητήρα, ...

Nikon Z 9: Ανακοινώθηκε επίσημα η νέα full-frame κάμερα

29 Οκτωβρίου 2021 Techgear Team

Η Nikon ανακοινώνει σήμερα την κυκλοφορία της Z 9, του πιο προηγμένου κορυφαίου μοντέλου φωτογραφικής μηχανής της έως τώρα. Η Z 9 αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα μπροστά τόσο για τη Nikon όσο και για την ...

Canon PowerShot PX: Η πρώτη έξυπνη φωτογραφική μηχανή της εταιρείας

28 Οκτωβρίου 2021 Techgear Team

Η Canon παρουσιάζει την PowerShot PX, μια μικρή, έξυπνη και φιλική φωτογραφική μηχανή, η οποία καταγράφει αυτόματα εικόνες υψηλής ποιότητας 11,7MP και βίντεο Full HD 60p. Η PowerShot PX αποτελεί μέρος της ...

Sony Alpha 7 IV: Η νέα full-frame κάμερα της εταιρείας με αισθητήρα 33MP

21 Οκτωβρίου 2021 Techgear Team

Η Sony ανακοίνωσε σήμερα τρεις νέες προσθήκες στη σειρά φωτογραφικών προϊόντων της - την φωτογραφική μηχανή εναλλάξιμων φακών ALPHA 7 IV (μοντέλο xxx) με τον πρόσφατα ανεπτυγμένο αισθητήρα εικόνας 33 megapixel...

Canon EOS VR System: Επανάσταση στο 180° VR

06 Οκτωβρίου 2021 Techgear Team

Η Canon ανακοινώνει την τελευταία καινοτομία στο σύστημα EOS R – μια πρωτοποριακή νέα λύση καταγραφής Εικονικής Πραγματικότητας (Virtual Reality - VR) που αξιοποιεί τις ανώτερες δυνατότητες τoυ συστήματος φακών...

Canon Zoemini S2: Η νέα κάμερα για φωτογραφία και στιγμιαία εκτύπωση

05 Οκτωβρίου 2021 Techgear Team

Η Canon παρουσιάζει την Canon Zoemini S2, την τελευταία προσθήκη στον τομέα των φωτογραφικών μηχανών με ενσωματωμένη δυνατότητα στιγμιαίας εκτύπωσης (instant camera printer) για όσους θέλουν να φωτογραφίζουν, ...

Loader
techgear_icon