YouTube: Λανσάρεται από σήμερα η επανασχεδιασμένη έκδοση της υπηρεσίας

Η Google ανακοίνωσε επίσημα το λανσάρισμα των νέων σχεδιαστικών αλλαγών για την υπηρεσία YouTube, το οποίο ξεκινά σταδιακά από σήμερα σε όλο τον κόσμο και περιλαμβάνει μεταξύ άλων λειτουργία pinch-to-zoom, αλλά και νέο mode προεπισκόπησης των videos για να μεταβαίνεις απευθείας στο σημείο που σ’ ενδιαφέρει.

youtube-redesign.jpg

Η λειτουργία pinch-to-zoom επιτρέπει στον χρήστη να μεγενθύνει το video στα σημεία που επιθυμεί όπως ακριβώς γίνεται στις φωτογραφίες. Οι δοκιμές είχαν ξεκινήσει πριν από μερικές εβδομάδες για τους συνδρομητές του πακέτου YouTube Premium και πλέον είναι διαθέσιμο για όλους τους χρήστες. Ακόμη, το scrolling μέσα στα videos (back και forward) γίνεται ακόμα πιο ακριβές διότι θα βλέπεις το κάθε καρέ ξεχωριστά σε προεπισκόπηση και θα γνωρίζεις ακριβώς που βρίσκεσαι.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι το ambient mode που προσαρμόζει το φόντο στα χρώματα του video που παρακολουθείς για μια πιο καθηλωτική εμπειρία θέασης. Τέλος, το dark mode γίνεται ακόμα πιο σκούρο, τα links στις περιγραφές των videos μετατρέπονται σε κουμπιά, ενώ επανασχεδιάζονται τα κουμπιά Subscribe, Like, Share και Download.

Οι αλλαγές θα γίνουν εμφανείς σταδιακά σε όλες τις εκδόσεις του YouTube (mobile, web, TV).

[YouTube]

Loading