YouTube: Νέα αναβάθμιση με αλλαγές και χειρονομίες στην εφαρμογή για Android

Η Google αναβαθμίζει την εφαρμογή YouTube για συσκευές Android και φέρνει ορισμένες μικρές, αλλά καλοδεχούμενες αλλαγές για τους χρήστες με σκοπό να διευκολύνει τη διαχείριση της υπηρεσίας από τις φορητές συσκευές.

Η νέα έκδοση του YouTube για συσκευές Android επεκτείνει τη διαθεσιμότητα των Video Chapters, έτσι ώστε να μεταπηδάς ακριβώς στο σημείο που σ’ ενδιαφέρει σε ένα συγκεκριμένο video και μάλιστα με εμφάνιση σε λίστα και με preview εικόνα για κάθε ξεχωριστή ενότητα. Επίσης, ο video player έχει επανασχεδιαστεί ελαφρώς με το autoplay button να έχει μεταφερθεί στο επάνω μέρος για εύκολη πρόσβαση.

youtube-swipe.jpg

Ακόμη, θα δούμε νέες χειρονομίες για την είσοδο και την έξοδο από το full screen mode. Με swipe up το video μπαίνει αυτόματα σε full screen και με swipe down βγαίνεις για να δεις τη λίστα με τα υπόλοιπα videos. Με ένα άγγιγμα επάνω στον χρόνο μπορείς να δεις πόσο απομένει για να ολοκληρωθεί ή πόσο χρόνο παίζει, ενώ σταδιακά θα εμφανίζονται προτάσεις από την εφαρμογή για να γυρίσεις το smartphone σε landscape mode ή να παρακολουθήσεις μέσω VR headset.

Τέλος, προστίθεται ένα ακόμη εργαλείο digital wellbeing που σου υπενθυμίζει ότι έχεις παρακολουθήσει για αρκετή ώρα και ίσως θα ήταν καλύτερο να κάνεις κάτι άλλο με τον διαθέσιμο χρόνο σου (π.χ. να κοιμηθείς…).

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading