YouTube: Το περίφημο Picture-in-Picture mode έρχεται και σε όσους δεν έχουν συνδρομή στις ΗΠΑ

Μία από τις λειτουργίες που ζητούσαν οι χρήστες εδώ και αρκετά χρόνια από τη Google, ήταν η προσθήκη Picture-in-Picture mode για την εφαρμογή YouTube στα smartphones, έτσι ώστε να παρακολουθείς video ή να ακούς μουσική από την υπηρεσία και ταυτόχρονα να χρησιμοποιείς τις άλλες εφαρμογές της συσκευής (π.χ. browser, Facebook, Instagram κλπ.) χωρίς να διακόπτεται η αναπαραγωγή.

Η Google προσφέρει αυτή τη λειτουργία σε όσους πληρώνουν συνδρομή (YouTube RED ή Premium), αρκεί να έχουν στην κατοχή τους συσκευή με λειτουργικό σύστημα Android Oreo. Απ' ό,τι φαίνεται, όμως, η εταιρεία σκέφτεται να προσφέρει το PiP σε όλους τους χρήστες και ήδη έρχονται οι σχετικές αναφορές από ορισμένους χρήστες στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι τους έχει εμφανιστεί η επιλογή PiP στις ρυθμίσεις της εφαρμογής YouTube χωρίς να πληρώνουν κάποια συνδρομή. Σημειώστε, πάντως, ότι δεν υποστηρίζουν όλα τα videos το PiP mode, καθώς θα πρέπει να έχει ενεργοποιήσει τη σχετική ρύθμιση ο uploader.

Αδιαμφισβήτητα θα είναι μια πολύ καλή προσθήκη για όλους τους χρήστες και μένει να δούμε αν θα επεκταθεί η εφαρμογή του PiP mode σε όλες τις χώρες χωρίς περιορισμούς.

[via]

Loading