Ένοπλή επίθεση στα κεντρικά του YouTube! 4 τραυματίες, νεκρή η γυναίκα που άνοιξε πυρ

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στις κεντρικές εγκαταστάσεις του YouTube, στο Σαν Μπρούνο της Καλιφόρνια, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις άνθρωποι. Η γυναίκα που φέρεται ως δράστης της επίθεσης είναι νεκρή και εκτιμάται ότι αυτοπυροβολήθηκε σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας. Η αστυνομία ανακοίνωσε ωστόσο ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, προκειμένου να καταστεί βέβαιο ότι δεν υπάρχει άλλος δράστης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η επίθεση δεν έχει σχέση με τρομοκρατία και σχετίζεται με προσωπικά κίνητρα της γυναίκας που άνοιξε πυρ κατά εργαζομένων του YouTube.

Πληροφορίες που μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, αναφέρουν ότι η γυναίκα που έπεσε νεκρή στο σημείο της επίθεσης ήταν λευκή και φόραγε μαντήλι στο κεφάλι. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι πυροβόλησε το σύντροφό της και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Νωρίτερα, μαρτυρίες στα social media έκαναν λόγο για έναν δράστη που εισέβαλε στα γραφεία φορώντας μάσκα και στολή, αρχίζοντας να πυροβολεί αδιακρίτως κατά πάντων.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι πέριξ των εγκαταστάσεων του YouTube ανέφεραν σε αναρτήσεις τους ότι ήταν εγκλωβισμένοι στα γραφεία τους, μεταδίδοντας βίντεο από την επιχείρηση της αστυνομίας.

Η είδηση της επίθεσης έγινε αρχικά γνωστή από έναν εργαζόμενο της εταιρείας, ο οποίος ανέφερε με ανάρτηση στο twitter ότι άκουσε πυροβολισμούς και είδε ανθρώπους να τρέχουν ενώ βρισκόταν στο γραφείο του.

H Google, μητρική εταιρεία του YouTube, ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τις αρχές για την αντιμετώπιση του περιστατικού και θα προβεί σε ανακοινώσεις μόλις αυτό θα είναι εφικτό.

[via NEWS247.gr]

Loading