Zoom: Εξαγόρασε τη Five9 με $14.7 δισ.

Η πλατφόρμα του Zoom σημείωσε μία θεαματική επιτυχία κατά τη διάρκεια της πανδημίας της νόσου Covid-19 και αποφάσισε να επεκτείνει τις δραστηριότητες της, εξαγοράζοντας την εταιρεία cloud κέντρων επικοινωνίας Five9 έναντι των 14,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία Five9 είναι πάροχος λογισμικού cloud κέντρων επικοινωνίας (contact center) και θα γίνει λειτουργική ομάδα του Zoom με το κλείσιμο της συμφωνίας, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Ο CEO της Zoom, Eric Yuan δήλωσε:

Εξακολουθούμε να αναζητούμε τρόπους να ενισχύσουμε την πλατφόρμα μας και η προσθήκη της Five9 είναι ένα φυσικό ταίριασμα που θα προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη χαρά και αξία στους πελάτες μας

Η εξαγορά της εταιρείας δεν θα έχει ιδιαίτερο αντίκτυπο στους καταναλωτές, καθώς το Five9 απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε επιχειρήσεις. Ωστόσο, η πρόσφατη ανάπτυξη του Zoom πραγματοποιήθηκε εν μέρει για τους υπαλλήλους που χρειάζονται επικοινωνία από το σπίτι λόγω της πανδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ηZoom προσφάτως εξαγόρασε την εταιρεία Kites για να φέρει στην πλατφόρμα της τη μετάφραση σε πραγματικό χρόνο.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[Zoom]

Loading