Zoom: Η end-to-end κρυπτογράφηση θα έρθει και στους δωρεάν χρήστες

Στις αρχές Μαΐου η Zoom προχώρησε στην εξαγορά της Keybase με σκοπό να προσθέσει τεχνολογία end-to-end κρυπτογράφησης στην υπηρεσία της, αλλά μόνο για τους επί πληρωμή χρήστες της. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο CEO της εταιρείας, κ. Eric Yuan, είχε δηλώσει πριν από μερικές ημέρες ότι θα κρατήσουν ηθελημένα απ’ έξω την κρυπτογράφηση για τους δωρεάν χρήστες έτσι ώστε να βοηθούν τις επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας (π.χ. αστυνομία).

Αυτή η στάση, όπως ήταν λογικό, ξεσήκωσε μεγάλες αντιδράσεις, διότι εκατομμύρια χρήστες απ’ όλο τον κόσμο έχουν επιλέξει τη Zoom για να πραγματοποιούν τις τηλεδιασκέψεις τους, παρά την πληθώρα αντίστοιχων υπηρεσιών-εργαλειών που εμφανίστηκαν εν μέσω πανδημίας. Οι αντιδράσεις αυτές φαίνεται ότι έπιασαν τόπο, διότι η Zoom ανακοίνωσε πως θα καλύψει τελικά με end-to-end κρυπτογράφηση και τους δωρεάν χρήστες.

Η επιλογή αυτή δεν θα είναι ενεργοποιημένη εξαρχής, γι΄ αυτό οι δωρεάν χρήστες θα πρέπει να θυμούνται να την ενεργοποιούν μόνοι τους από τις ρυθμίσεις της υπηρεσίας. Επίσης ως προαπαιτούμενο για να τους δοθεί αυτή η δυνατότητα θα πρέπει να μοιραστούν ορισμένες επιπλέον πληροφορίες με την εταιρεία, όπως αριθμό τηλεφώνου.

Η early beta του συστήματος κρυπτογράφησης θα προστεθεί στις αρχές Ιουλίου.

[Zoom]

Loading