Zoom: Εξαγόρασε την Keybase για να προσθέσει end-to-end κρυπτογράφηση στην υπηρεσία

Η πρώτη εξαγορά της Zoom είναι γεγονός. Η εταιρεία που είδε τα νούμερα της να εκτοξεύονται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των αυξημένων αναγκών για τηλεδιασκέψεις, είναι αποφασισμένη να μην αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη και να προσφέρει στους χρήστες ασφάλεια και ιδιωτικότητα.

Η εξαγορά αφορά την Keybase, μια startup με προσωπικό 25 ατόμων που θα ασχοληθεί κυρίως με την ενσωμάτωση πραγματικής end-to-end κρυπτογράφησης στην υπηρεσία της Zoom. Το συγκεκριμένο θέμα καίει ιδιαίτερα την τελευταία διότι υποτίθεται πως πρόσφερε ήδη end-to-end κρυπτογράφηση, αλλά αποδείχτηκε πως τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης παραγόταν μέσα στους δικούς της servers. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε όποτε ήθελε να αποκρυπτογραφήσει το περιεχόμενο των τηλεδιασκέψεων.

Όπως δήλωσε ο συνιδρυτής της Keybase στο δίκτυο CNBC, θα χρειαστεί λίγος καιρός προκειμένου να ενσωματωθεί η τεχνολογία της startup στα συστήματα της Zoom, ενώ έγινε ξεκάθαρο ότι αυτή η end-to-end κρυπτογράφηση θα προσφέρεται μόνο στους επί πληρωμή χρήστες.

[Zoom]

Loading