Zoom: Περισσότεροι από 500.000 λογαριασμοί πωλήθηκαν στο dark web

Ατελείωτα τα προβλήματα για τη Zoom, η οποία μπορεί να βλέπει την υπηρεσία τηλεδιασκέψεων της να έχει εκτοξευθεί σε όγκο χρηστών, παρόλα αυτά, έρχονται διαρκώς στη δημοσιότητα ειδήσεις που σε κάνουν να ξανασκέφτεσαι το ενδεχόμενο να τη χρησιμοποιήσεις.

Πριν από μερικές ημέρες είχε κυκλοφορήσει η είδηση ότι μοιράζεται δεδομένα χρηστών iOS με τη Facebook, μετά αποδείχτηκε πως είναι σχετικά εύκολο να υποκλέψει κανείς μια συνομιλία, ενώ τώρα μαθαίνουμε από το BleepingComputer πως έχουν πωληθεί ήδη στο dark web περισσότεροι από 500.000 κλεμμένοι λογαριασμοί χρηστών.

Το τελευταίο θέμα δεν αποτελεί ξεκάθαρα πρόβλημα της Zoom, καθώς η πλειοψηφία των λογαριασμών υποκλάπησαν με δοκιμές παλαιότερων εκτεθειμένων κωδικών που υπάρχουν σε διάφορες βάσεις δεδομένων. Παρόλα αυτά, οι κακές γλώσσες λένε ότι θα μπορούσαν να είχαν μπει περισσότερες δικλείδες ασφαλείας για τα log-ins των χρηστών.

Όπως και να ΄χει, το θέμα είναι ότι σε αυτούς τους 500.000+ λογαριασμούς αποκαλύπτωνται πολλές κρίσιμες πληροφορίες, όπως διευθύνσεις email, passwords, links για τα meetings κλπ. Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Cyble κατάφερε να αγοράσει 530.000 τέτοιους λογαριασμούς έναντι μόλις $0.0020 για τον κάθε έναν και προειδοποιεί όλους τους χρήστες να ελέγξουν αν τα emails τους έχουν συμπεριληφθεί σε τέτοιες βάσεις δεδομένων με εργαλεία όπως το haveibeenpwned.

[via]

Loading