Zoom: Το zoombombing της κόστισε $85 εκατ. σε αποζημιώσεις

Έχοντας καταφέρει να εκτοξευθεί μέσα στην περίοδο της πανδημίας και να φτάσει πλέον σε βαθμό να πραγματοποιεί εξαγορές εκατοντάδων εκατομμυρίων, η Zoom δεν έχει κανένα πρόβλημα να κλείνει “τρύπες” του παρελθόντος που ενδεχομένως δεν θα ερχόταν ποτέ στο προσκήνιο αν δεν ζούσαμε ό,τι ζούμε τους τελευταίους 18 μήνες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Zoom συμφώνησε να πληρώσει συνολικά $85 εκατομμύρια σε αποζημιώσεις προκειμένου να διευθετηθεί εξωδικαστικά η ομαδική αγωγή που την κατηγορούσε για παραβιάσεις της ιδιωτικότητας και για το “zoombombing” (εκεί που πεταγόταν άσχετοι χρήστες στις τηλεδιασκέψεις). Οι συνδρομητές αναμένεται ότι θα λάβουν $25 και οι απλοί χρήστες έως $15.

Παρά την συμφωνία, η Zoom εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι δεν έπραξε πουθενά κάποιο λάθος και πως η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια των χρηστών της υπηρεσίας της αποτελούν μέγιστη προτεραιότητα. Πρόσφατα, πάντως, είχε έρθει σε διακανονισμό και με τον οργανισμό FTC για παρόμοια θέματα ιδιωτικότητας, και συμφώνησε να εγκαταστήσει μόνιμα τους web servers σε υπολογιστές Mac.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]

Loading