Zoom: Προσθέτει Focus Mode για να μην έχεις περισπασμούς

Με την εμφάνιση της πανδημίας του κορονοϊού, τα σχολεία βρέθηκαν αναγκασμένα να εξερευνήσουν τη διδασκαλία μέσω της τηλεδιάσκεψης και εκείνη ήταν η στιγμή που θριάμβευσε το Zoom ως ηγέτης. Προς διευκόλυνση των εκπαιδευτικών, η Zoom ανακοίνωσε μία νέα λειτουργία που ονομάζεται Focus Mode στοχεύοντας στην αποτροπή απόσπασης της προσοχής των μαθητών εν ώρα του virtual μαθήματος.

Το Focus Mode επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να βλέπουν τα video των μαθητών τους, αλλά και στους μαθητές να βλέπουν τους δασκάλους τους χωρίς να βλέπουν άλλους συμμετέχοντες στην τάξη. Με αυτό το χαρακτηριστικό, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επιβλέπουν την τάξη τους, χωρίς να αποσπάται η προσοχή των μαθητών από τα video των υπόλοιπων συμμαθητών τους.

Όταν ένας δάσκαλος ενεργοποιήσει το Focus Mode, οι συμμετέχοντες που παρακολουθούν το μάθημα δεν θα μπορούν να δουν video άλλων συμμετεχόντων, ενώ ο δάσκαλος θα μπορεί να παρακολουθεί όλους τους μαθητές.

Το Zoom επιτρέπει στους καθηγητές να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν το Focus mode όποτε θέλουν, κάτι που θα τους βοηθήσει να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Η λειτουργία είναι επίσης διαθέσιμη σε δωρεάν λογαριασμούς κάτι που θα βοηθήσει περαιτέρω τους εκπαιδευτικούς να διδάξουν τους μαθητές τους σε ένα λιγότερο καταστροφικό περιβάλλον.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[Zoom]

Loading