Zuckerberg: Το Vision Pro δεν είναι το δικό μου όραμα για το VR

Η παρουσίαση του Vision Pro ήταν αναμενόμενο ότι θα προβληματίσει τους ανταγωνιστές της Apple, άσχετα αν θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τις αρχές του 2024 για να δούμε την υποδοχή της αγοράς στην Mixed Reality συσκευή της εταιρείας. Πολλοί αναλυτές έσπευσαν να καταδικάσουν τις VR προσπάθειες της Meta, αλλά και το περίφημο metaverse, όμως ο Mark Zuckerberg έχει διαφορετική άποψη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Axios, ο CEO της Meta ασχολήθηκε με το Vision Pro σε πρόσφατο εσωτερικό meeting της εταιρείας, λέγοντας πως το δικό τους Meta Quest είναι βασισμένο σε εντελώς διαφορετική φιλοσοφία σε σύγκριση με αυτήν της Apple. Το Quest προορίζεται για να φέρει τους ανθρώπους κοντά και να τους καταστήσει πιο ενεργούς, ενώ το Vision Pro μοιάζει αρκετά απομονωμένο.

Σε κάθε demo που μας έδειξαν βλέπαμε έναν άνθρωπο να κάθεται στον καναπέ μόνος του. Θέλω να πω ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ένα όραμα για την χρήση των υπολογιστών στο μέλλον, αλλά όχι αυτό που θέλω εγώ.

Εξάλλου, στην ίδια συνάντηση επιβεβαίωσε πως εργάζονται επάνω σε πληθώρα υλοποιήσεων AI για όλες τις υπηρεσίες της Meta. Για παράδειγμα, ένα από αυτά θα επιτρέπει στους χρήστες να επεξεργάζονται τις δικές τους φωτογραφίες με γραπτές περιγραφές και να τις μοιράζονται σαν Stories στο Instagram.

Τέλος, ο Zuckerberg επανέλαβε για άλλη μια φορά πως στηρίζει απόλυτα την δημόσια έρευνα και τα open source projects για την ανάπτυξη του AI, έτσι ώστε να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι από την τεχνολογία στο κοντινό μέλλον.

[via]

Loading