45 χρόνια Apple!

Έκτος από “γιορτή φάρσας” σε πολλές χώρες παγκοσμίως, η 1η Απριλίου είναι μια ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για την πλουσιότερη εταιρεία στον κόσμο. Ο λόγος για την Apple, η οποία ιδρύθηκε μια μέρα σαν κι αυτή πριν από 45 χρόνια (1η Απριλίου 1976) από τους Steve Jobs, Steve Wozniak και Ronald Wayne. Ο τελευταίος, πάντως, αποχώρησε νωρίς πουλώντας μετά από μόλις 12 ημέρες (13 Απριλίου 1976) το 10% που είχε στην κατοχή του στους Jobs και Wozniak.

Η ιστορία της Apple ξεκίνησε λίγο νωρίτερα το 1975 από τους Jobs και Wozniak στο γκαράζ του πρώτου στο Los Altos της California, όπου και κατασκεύασαν τον πρώτο υπολογιστή τους, το Apple I. Ο Jobs κατάφερε να κλείσει μια συμφωνία με ένα μικρό κατάστημα υπολογιστών που ονομαζόταν Byte Shop και είχε έδρα το Mountain View της California, το οποίο ξεκίνησε να πουλά το Apple I τον Ιούλιο του 1976 σε τιμή $666.66.

Η συνέχεια είναι λίγο-πολύ γνωστή σε όλους, με την Apple να έχει μεγάλα σκαμπανεβάσματα που οδήγησαν τον Jobs στην έξοδο και να φτάνει στα όρια της χρεοκοπίας στα τέλη των ‘90s. Ο Jobs επέστρεψε, η Apple έβαλε το brand της επάνω σε ορισμένα από τα κορυφαία τεχνολογικά προϊόντα όλων των εποχών, δημιούργησε νέες αγορές και κυριάρχησε απόλυτα για να φτάσει σήμερα να καταγράφει αξία μεγαλύτερη από $2 τρισεκατομμύρια.

Ο CEO της Apple, κ. Tim Cook, γιορτάζει την 45η επέτειο με ένα tweet που ευχαριστεί όλη την οικογένεια της εταιρείας και θυμίζει σε όλους τα λόγια του Steve Jobs:

Ήταν ένα σπουδαίο ταξίδι μέχρι τώρα, αλλά βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή.

Loading