Alwa's Legacy Review: Ένα διαμαντάκι τύπου Metroidvania για το Nintendo Switch

Όσο και αν πλησιάζουμε σε τρομερά αληθοφανή γραφικά χάριν στην εξέλιξη των καρτών, των επεξεργαστών και φυσικά των τεχνολογιών που αναπτύσσουν οι εταιρείες του χώρου, πάντοτε, θα υπάρχει χώρος στην καρδιά μας για τα παιχνίδια που δεν ξεχνούν τις ρίζες του gaming. Ειδικά η κατηγορία των Metroidvania δεν έχει σταματήσει να μας δίνει κατά καιρούς πολύ αξιόλογους τίτλους που δεν απογοητεύουν τον gamer για τον χρόνο που ξοδεύει επάνω σε αυτά, αν και θα παραδεχτούμε πως η πλειοψηφία τους μοιάζει να στοχεύει στους μεγαλύτερους σε ηλικία gamers και όχι στη νέα γενιά.

alwas-legacy-techgear-review-1.jpg

Όπως και να ΄χει, ένα από τα πιο όμορφα games που έπαιξα τον τελευταίο καιρό είναι το Alwa’s Legacy στο Nintendo Switch, το sequel του Alwa’s Awakening που κυκλοφόρησε το 2017 από την Elden Pixels κερδίζοντας πολύ καλές κριτικές από τους gamers. Πρόκειται για ένα κλασικό 2D platform game με κάποια πολύ βασικά στοιχεία RPG, που ομολογουμένως σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή gaming, xωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό.

Στο Alwa’s Legacy αναλαμβάνεις τον ρόλο της Zoe, η οποία ξυπνά στον κόσμο της Alwa χωρίς να θυμάται πως βρέθηκε εκεί και πολύ γρήγορα την υποδέχεται ένα παιδί που την καλεί να επισκεφθεί το συντομότερο τη βιβλιοθήκη της πόλης. Καθώς ξεκινά με κατεύθυνση τη βιβλιοθήκη, συναντά στο δρόμο της τον κεντρικό κακό του παιχνιδού, τον Vicar, ο οποίος την αναγνωρίζει και αμέσως της αρπάζει το όπλο της, ένα κλασικό ραβδί που κουβαλούν οι μάγοι. Αφού φτάνεις στη βιβλιοθήκη συναντάς τη Saga, μια γριά που κατά κάποιο τρόπο γνωρίζει ακριβώς ποια είσαι και ό,τι έχεις ξαναβρεθεί στην Alwa, ωστόσο, δεν σου αποκαλύπτει στοιχεία και απλά σου δίνει την κεντρική αποστολή σου: να σταματήσεις τον Vicar και τα σατανικά σχέδια του.

alwas-legacy-techgear-review-15.jpg

Σαφέστατα η υπόθεση δεν μας δίνει κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί, αλλά είμαστε ΟΚ με αυτό. Οι διάλογοι δεν είναι κουραστικοί και σου δίνουν στοιχεία για το που να κινηθείς στον κόσμο, ενώ αν νιώθεις ότι χάνεσαι το παιχνίδι σου υπενθυμίζει διαρκώς τον στόχο σου. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι ακολουθείς απαραίτητα μια γραμμική εξέλιξη, μιας και είσαι ελεύθερος να κινηθείς οπουδήποτε σου το επιτρέπουν οι δυνάμεις σου τη δεδομένη στιγμή.

alwas-legacy-techgear-review-33.jpg

Από πλευράς gameplay τα πράγματα είναι απλά. Στις διάφορες περιοχές καλείσαι να εντοπίσεις κλειδιά που ανοίγουν πόρτες, μυστικά περάσματα, να αντιμετωπίσεις εχθρούς, να μαζέψεις γαλάζια orbs, πράσινα δάκρυα, κόκκινα πέταλα κλπ, να λύσεις γρίφους αξιοποιώντας τα όπλα που έχεις στη διάθεση σου, να βγάλεις από τη μέση μεγάλα bosses που σε περιμένουν σε συγκεκριμένες θέσεις στον χάρτη κλπ. Τα στοιχεία RPG δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά από το πως θα εξελίξεις τα όπλα σου και τις μαγικές ικανότητές σου εξαρτάται αν θα μπορείς να περάσεις συγκεκριμένα σημεία που εκ πρώτης όψεως μοιάζουν αδύνατα. Οι μαγικές ικανότητες είναι τρεις: δημιουργία πράσινου κύβου, δημιουργία αιωρούμενης μπαλίτσας που σκάζει μετά από λίγο και η εκτόξευση αστραπής.

alwas-legacy-techgear-review-26.jpg

Πως εξελίσσεις τις μαγικές ικανότητες; Με τη συλλογή των γαλάζιων orbs μπορείς να επισκεφθείς τον μάγο του χωριού για να σου αναβαθμίσει την εκάστοτε ικανότητες. Για παράδειγμα, εάν εξελίξεις αρκετά τον πράσινο κύβο μπορείς να τον πετάς επάνω στο νερό και να πηδάς επάνω του για να περνάς στο επόμενο κομμάτι του χάρτη ή να ισχυροποιήσεις περισσότερο την αστραπή για να κερδίζεις πιο εύκολα τους μεγάλους κακούς. Εκτός από τις μαγικές ικανότητες, στο παιχνίδι θα ανακαλύψεις διάφορα αντικείμενα που σου δίνουν απευθείας νέες δυνάμεις, όπως για παράδειγμα να ανάβεις πυρσό για τις κατακόμβες ή να γίνεσαι άτρωτος για μερικά δευτερόλεπτα επάνω στα καρφιά.

alwas-legacy-techgear-review-29.jpg

Συνολικά στο Alwa’s Legacy θα ξοδέψεις αρκετή ώρα επισκεπτόμενος ξανά και ξανά τις ίδιες περιοχές με νέες δυνάμεις και ικανότητες, για να βρεις μυστικά δωμάτια και χρήσιμα αντικείμενα, κάτι που μπορεί να ακούγεται κουραστικό αλλά στην πραγματικότητα είναι το ζουμί του παιχνιδιού. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία gamers θα θυμηθείτε τα νιάτα σας που γανιάζατε να περάσετε σε κάποιο υψηλότερο σημείο της πίστας δοκιμάζοντας συνέχεια άλματα ή συνδυασμούς για να τα καταφέρετε. Οι αντίπαλοι δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολοι και φυσικά όσο εξελίσσεται η Zoe, τόσο πιο εύκολο γίνεται το παιχνίδι. Κάθε πίστα ξαναγεμίζει με τους κακούς της όταν βγεις και ξαναμπεις (με εξαίρεση τα bosses που εξαφανίζονται οριστικά), ενώ υπάρχει σύστημα γρήγορης μετάβασης από το ένα checkpoint στο άλλο, αρκεί να έχεις αφήσει στα αντίστοιχα portals ένα πράσινο δάκρυ από αυτά που μάζεψες. Να σημειώσω, επίσης, ότι μπορείς να δεχτείς τρία χτυπήματα προτού χάσεις και όταν συμβεί αυτό (που θα συμβεί πολλές φορές) το παιχνίδι σε μεταφέρει αυτόματα στο τελευταίο portal που πέρασες (σε κάθε portal γεμίζουν τα διαθέσιμα χτυπήματα που μπορείς να δεχτείς).

alwas-legacy-techgear-review-44.jpg

Συνολικά το Alwa’s Legacy είναι ένα πολύ ευχάριστο παιχνίδι για να περάσεις την ώρα σου και σίγουρα θα κινήσει το ενδιαφέρον των gamers που γουστάρων αυτό το στυλ. Δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, ούτε ιδιαίτερα δύσκολο να ανακαλύψεις όλα τα μυστικά, ωστόσο, θα χρειαστεί χρόνος και προσπάθεια για να τα καταφέρεις.

Alwa's Legacy - [Nintendo Link]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading