Πέρασαν κιόλας δύο χρόνια από τότε που η AMD παρουσίασε την τεχνολογία FreeSync, η οποία χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον όλους αυτούς τους μήνες. Η αρχική έκδοση της τεχνολογίας δημιουργήθηκε για την καταπολέμηση των προβλημάτων στην εικόνα λόγω μη συγχρονισμού της κάρτας γραφικών με την οθόνη του υπολογιστή, ιδιαίτερα όταν έχουμε να κάνουμε με υψηλά frame rates στα video games. Φτάσαμε, όμως, στην εποχη του HDR gaming και αναπόφευκτα έπρεπε να εξελιχθεί και αυτή η τεχνολογία.

Η AMD παρουσιάζει στο πλαίσιο της CES 2017 την FreeSync 2, η οποία συνδυάζει την υποστήριξη του περιεχομένου HDR με την τεχνολογία δυναμικής ανανέωσης της εικόνας (dynamic refresh rate) έτσι ώστε η ποιότητα του παιχνιδιού να βελτιώνεται αυτόματα όταν αναγνωριστεί το κατάλληλο περιεχόμενο. Με δεδομένο ότι η επεξεργασία του περιεχομένου HDR γίνεται από την οθόνη, υπάρχει η πιθανότητα να παρατηρηθούν καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια της αντιστοίχισης των χρωμάτων. Η τεχνολογία AMD FreeSync 2 ουσιαστικά μεταφέρει αυτή την επεξεργασία από την οθόνη στην κάρτα/επεξεργαστή γραφικών. Οι οθόνες που θα είναι συμβατές με την τεχνολογία AMD FreeSync 2 θα αναγνωρίζουν αυτόματα τις επίσης συμβατές με την τεχνολογία κάρτες γραφικών για να αφήνουν σε αυτές το tone-mapping.

Σύμφωνα με την AMD, η τεχνολογία FreeSync 2 θα είναι διαθέσιμη μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017 και συμβατή με τις προηγούμενες κάρτες γραφικών AMD Radeon.

[via]

Advertisements