AMD

Η AMD εξαγοράζει τη Xilinx έναντι $35 δισ.

Απανωτές οι αλλαγές στη βιομηχανία των ημιαγωγών τους τελευταίους μήνες, καθώς μετά την εξαγορά της ARM από την Nvidia έναντι $40 δισ. και την πώληση του τμήματος NAND SSD της Intel στην SK Hynix έναντι $9 δισ., σήμερα έγινε γνωστή η συμφωνία μεταξύ της AMD και της Xilinx για εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη έναντι $35 δισ.!

Η AMD προχώρησε στην εξαγορά με σκοπό να παραμείνει ανταγωνιστική απέναντι στην Intel στον τομέα των επεξεργαστών για datacenters. Στο πλαίσιο της εξαγοράς το δυναμικό της Xilinx θα συνεχίσει να εργάζεται ως ομάδα κάτω από την ομπρέλλα της ιδιοκτήτριας AMD, όταν φυσικά ολοκληρωθεί και επίσημα η εξαγορά με τις απαραίτητες εγκρίσεις των ρυθμιστικών αρχών.

Όπως δήλωσε η Lisa Su, CEO της AMD,

Η εξαγορά της Xilinx αποτελεί σταθμό για τον στόχο που έχουμε θέσει να καταστήσει την AMD ηγέτη της βιομηχανίας ημιαγωγών υψηλής απόδοσης και κορυφαίο συνεργάτη των πιο σημαντικών εταιρειών τεχνολογίας στον κόσμο. Η ομάδα της Xilinx είναι μία από τις ικανότερες της βιομηχανίας και είμαστε ενθουσιασμένοι που τους υποδεχόμαστε στην οικογένεια της AMD.

Η νέα δεκαετία ξεκίνησε με σημαντικές αλλαγές και μένει να δούμε αν θα αλλάξουν τα “κόζια”…

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading