AMD

Οι επόμενες ναυαρχίδες της Samsung θα τρέχουν παιχνίδια σε ποιότητα παιχνοδοκονσόλας

Εκκίνηση για την Computex 2021, φυσικά αποκλειστικά σε online μορφή, με την AMD να προχωρά σε σπουδαίες αποκαλύψεις που αφορούν και τη Samsung. Η CEO της εταιρείας, Dr. Lisa Su, επιβεβαίωσε τη συνεργασία με τη Samsung για την ενσωμάτωση της αρχιτεκτονικής RDNA 2 στο επόμενο flagship Exynos SoC που θα χρησιμοποιηθεί στις νέες premium συσκευές της τελευταίας.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η αρχιτεκτονική RDNA 2 χρησιμοποιείται στους επεξεργαστές γραφικών της AMD που έχουν ενσωματωθεί στις παιχνιδοκονσόλες νέας γενιάς (Xbox Series X, PS5) και ουσιαστικά θα φέρει τεχνολογίες όπως τα Ray Tracing και το VRS (Variable Rate Shading) στα smartphones της Samsung για ανεπανάληπτη εμπειρία gaming.

Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα ανακοινωθεί το νέο Exynos SoC με επεξεργαστή γραφικών από την AMD, αλλά σαφέστατα η Samsung θα ισχυροποιήσει τη θέση της απέναντι στους ανταγωνιστές της, ακόμα και απέναντι στα υπερτουμπανιασμένα gaming smartphones.

Εξάλλου, η AMD ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί και με την Tesla για να προσφέρει τη δυνατότητα στους επιβάτες να παίζουν κορυφαία games στο infotainment σύστημα των επανασχεδιασμένων Model S και Model X χάριν στα AMD Ryzen Embedded APU και AMD RDNA 2-based GPU.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα

Loading