Samsung Exynos με γραφικά AMD στο Galaxy Z Fold3;

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου Samsung Exynos 2100 SoC που χρησιμοποιείται στα μοντέλα της σειράς Samsung Galaxy S21 στην Ευρώπη, η εταιρεία τόνισε ότι το επόμενης γενιάς SoC θα διαθέτει επεξεργαστή γραφικών κατασκευής AMD και όχι ARM Mali. Από τη στιγμή που έκανε λόγο για “επόμενης γενιάς SoC” υποθέσαμε ότι θα το δούμε σε κάποια ναυαρχίδα του 2022, αλλά οι νέες πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για το τρέχον έτος.

Σύμφωνα με τον έγκυρο leakster Ice Universe, η Samsung θα παρουσιάσει το πρώτο Exynos SoC με γραφικά AMD αργότερα μέσα στο 2021 προκειμένου να το χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά στο επόμενης γενιάς αναδιπλούμενο smartphone, το Galaxy Z Fold3 που αναμένεται το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο. Επιπλέον, ο Ice Universe σημειώνει πως οι επεξεργαστές γραφικών της AMD θα ενσωματωθούν και στα mid-range SoCs της Samsung, άρα μπορούμε να περιμένουμε σημαντικά βελτιωμένα γραφικά και σε πιο προσιτές συσκευές.

Μετά από χρόνια κριτικής εναντίον των Exynos SoCs για τα θέματα της απόδοσης τους συγκριτικά με τις λύσεις της Qualcomm, η Samsung μοιάζει αποφασισμένη να δώσει στους χρήστες το κάτι παραπάνω τουλάχιστον στο κομμάτι του mobile gaming. Είτε αυτό γίνει φέτος, είτε το 2022, σαφέστατα θα περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον το πρώτο Exynos - AMD SoC.


*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading