Επίσημο: Το επόμενο Samsung Exynos SoC θα διαθέτει επεξεργαστή γραφικών της AMD

Η Samsung παρουσίασε εχτές το Exynos 2100 SoC, τον νέο επεξεργαστή που θα δούμε για πρώτη φορά στη σειρά Galaxy S21, αλλά φρόντισε να ρίξει και τη “βομβίτσα” της για το 2022. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η επόμενη ναυαρχίδα της θα χρησιμοποιεί SoC με “νέας γενιάς επεξεργαστή γραφικών” από την AMD και όχι ARM Mali που χρησιμοποιεί εδώ και πολλά χρόνια στα mobile chipsets της.

Η αλήθεια είναι πως περιμέναμε να δούμε νωρίτερα αυτή τη μετάβαση, μιας και οι δύο εταιρείες έχουν ανακοινώσει τη συνεργασία τους από το 2019. Μένει τώρα να μάθουμε αν ο όρος “επόμενη ναυαρχίδα” που χρησιμοποίησε κατά την παρουσίαση του Exynos 2100 SoC ο πρόεδρος του τμήματος Samsung LSI, αφορά συσκευή που θα κυκλοφορήσει φέτος ή το Galaxy S22 που λογικά θα έρθει στις αρχές του 2022.

Όπως και να ‘χει, είναι θέμα χρόνου για να δούμε την είσοδο της AMD στη mobile κατηγορία. 

Update: Με δήλωση στην ιστοσελίδα AndroidAuthority, το τμήμα ξεκαθαρίζει ότι ο κ. Dr Inyup Kang εννοούσε την "επόμενη ναυαρχίδα των Exynos SoC", άρα πάμε σίγουρα για το 2022.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading