Android 11: Επίσημο λανσάρισμα από σήμερα σε Pixel smartphones και όχι μόνο

Πρεμιέρα πριν από λίγο και επίσημα για το Android 11, με τη Google να ανακοινώσει το λανσάρισμα της νέας μεγάλης έκδοσης του λειτουργικού συστήματος της, το οποίο είναι διαθέσιμο αρχικά για Pixel smartphones και σε beta έκδοση για κάποια μοντέλα των Xiaomi, OPPO, Realme και OnePlus.

Remote file

Με αφορμή το επίσημο λανσάρισμα του Android 11, ο αντιπρόεδρος του τμήματος ανάπτυξης του Android OS, κ. Dave Burke στέκεται σε 11 νέα χαρακτηριστικά που θα δούμε στις συσκευές μας με τη νέα έκδοση.

  1. Όλες οι συνομιλίες των εφαρμογών messaging θα συγκεντρώνονται σε ξεχωριστό χώρο στο σύστημα ειδοποιήσεων, ενώ οι χρήστες θα μπορούν να δίνουν προτεραιότητα στις συνομιλίες με αγαπημένα τους πρόσωπα για να μη χάνουν κανένα μήνυμα τους.
  2. Λανσάρονται τα Bubbles για τις συνομιλίες, όπως τα γνωρίζουμε από το Facebook Messenger, για να μπορείς να απαντάς σε μηνύματα και να συμμετέχεις σε ομαδικές συζητήσεις χωρίς να φεύγεις από την εφαρμογή που χρησιμοποιείς τη δεδομένη στιγμή (π.χ. σερφάρεις ή παίζεις κάποιο game).
  3. Ενσωμάτωση λειτουργίας screen recording για να απαθανατίζεις και να μοιράζεσαι άμεσα ό,τι συμβαίνει στην οθόνη της συσκευής σου και με ήχο, χωρίς να απαιτείται ξεχωριστή εφαρμογή
  4. Δυνατότητα διαχείρισης όλων των έξυπνων συσκευών από μία με παρατεταμένο κράτημα του power button. Οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται όλες τις συνδεδεμένες συσκευές τους, όπως θερμοστάτη ή έξυπνες κλειδαριές, με ένα άγγιγμα χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουν ξεχωριστές εφαρμογές για την κάθε μία.
  5. Επανασχεδιάστηκαν τα media controls και είναι πιο εύχρηστα από ποτέ, έτσι ώστε να αλλάζεις συσκευή αναπαραγωγής της μουσικής (π.χ. από τα ακουστικά σε κάποιο ηχείο) χωρίς κόπο
  6. Ασύρματη επικοινωνία όλων των smartphones που τρέχουν το Android 11 με το σύστημα Android Auto στα συμβατά οχήματα.
  7. Δυνατότητα να δίνεις άδεια πρόσβασης σε μικρόφωνο, κάμερα και τοποθεσία μόνο για μία και μοναδική φορά στις εφαρμογές που στο ζητούν. Την επόμενη φορά που ανοίγεις την εφαρμογή, θα ζητείται ξανά η άδεια για όλα.
  8. Σε περίπτωση που έχεις εγκαταστήσει κάποια εφαρμογή στη συσκευή σου και δεν την χρησιμοποιείς για αρκετό καιρό, τότε πιθανότατα δεν θα θέλεις να έχει πρόσβαση στα δεδομένα σου. Το Android 11 θα άρει αυτόματα τις άδειες πρόσβασης που έχεις δώσει σε αχρησιμοποίητες εφαρμογές, αφού πρώτα σε ενημερώσει.
  9. Ταχύτερη διανομή των patch ασφαλείας και των επιδιορθώσεων μικροπροβλημάτων αυτόματα και μέσα από το κατάστημα Google Play, έτσι ώστε οι χρήστες να μην περιμένουν να κυκλοφορήσει συνολικό update για το λειτουργικό σύστημα (π.χ. κάθε μήνα).
  10. Για τους επαγγελματίες χρήστες, το Android 11 επιτρέπει στον χρήστη να διατηρεί την ιδιωτικότητα του χωρίς να παρακολουθεί το τμήμα IT της εταιρείας τη δραστηριότητα του πέρα από τις εταιρικές εφαρμογές.
  11. Οι κάτοχοι Pixel smartphones θα δουν αρκετές έξτρα λειτουργίες για την οργάνωση και τη διαχείριση του smartphone, όπως προτάσεις για να προστεθούν εφαρμογές στην αρχική οθόνη με βάση την καθημερινή δραστηριότητα του χρήστη.
Remote file


Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Android 11 από εδώ.

Loading