Android 12: Αυτόματη αδρανοποίηση των αχρησιμοποίητων εφαρμογών

Συνεχίζεται η εξερεύνηση της preview έκδοσης του Android 12 από τους XDA developers, οι οποίοι αναφέρουν ακόμα μία πολύ ενδιαφέρουσα λειτουργία που θα δούμε στην επόμενη μεγάλη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google. Αυτή έχει να κάνει με την αδρανοποίηση (hibernation) των εφαρμογών που δεν χρησιμοποιεί ο χρήστης για καιρό.

Με την έκδοση Android 11 προστέθηκε η αυτόματη ανάκληση των αδειών πρόσβασης (π.χ. στον αποθηκευτικό χώρο, την κάμερα, το μικρόφωνο) που ενδεχομένως είχε δώσει ο χρήστης σε κάποιες εφαρμογές, σε περίπτωση που περνούσε αρκετός καιρός χωρίς να τις χρησιμοποιεί. Στο Android 12 θα πάμε ένα βήμα πιο πέρα, καθώς το σύστημα όχι μόνο θα άρει την πρόσβαση, αλλά ταυτόχρονα θα καθαρίζει τα προσωρινά αρχεία που σχετίζονται με αυτές με σκοπό να εξοικονομεί αποθηκευτικό χώρο στη συσκευή.

android-12-apps-hibernation-1.jpg

Οι εφαρμογές αυτές θα συνεχίζουν να φαίνονται στο μενού των ρυθμίσεων στην ενότητα Apps και θα αναφέρεται ξεκάθαρα πως έχουν ανακληθεί οι άδειες πρόσβασης, έχουν σταματήσει να έρχονται ειδοποιήσεις από αυτές για εξοικονόμηση μπαταρίας και φυσικά έχουν αφαιρεθεί τα προσωρινά αρχεία τους.

android-12-apps-hibernation.jpg

Μη περιμένετε ότι θα γίνει κάποια μεγάλη εξοικονόμηση στον αποθηκευτικό χώρο, οπότε θα είναι προτιμότερο να διαγράψετε τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε από τη συσκευή σας παρά να βασίζεστε στο σύστημα αδρανοποίησης.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Loading