Android 12: Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τα νέα χαρακτηριστικά

Αρχίζει να φουντώνει η κουβέντα γύρω από το Android 12, μιας και ήδη έχουμε δει τα πρώτα πρώιμα screenshots και ενόψει της κυκλοφορίας της πρώτης Developer Preview έκδοσης έχουν αρχίσει να πληθαίνουν οι πληροφορίες για τα νέα χαρακτηριστικά της επόμενης μεγάλης έκδοσης του λειτουργικού συστήματος.

Καταρχάς να αναφέρουμε ότι παραδοσιακά η Google λανσάρει τις πρώτες beta εκδόσεις του Android OS κατά τον Φεβρουάριο - Μάρτιο για τους developers, έπειτα αποκαλύπτει η ίδια αναλυτικά τα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης στο συνέδριο Google I/O που διεξάγεται συνήθως το Μάιο και προχωρά στο λανσάρισμα της τελικής έκδοσης κατά τον Αύγουστο - Σεπτέμβριο. Φέτος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί λίγο το χρονοδιάγραμμα λόγω COVID-19, αλλά για την ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση ή ένδειξη για καθυστερήσεις.

Σε ό,τι αφορά τις νέες λειτουργίες, οι ιστοσελίδες XDA Developers και 9to5Google φέρνουν στο φως ορισμένα χαρακτηριστικά, αν και υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην ενσωματωθούν στην τελική έκδοση του Android 12. Ας τα δούμε σε bullets για πιο εύκολη ανάγνωση:

  • Εκτέλεση ενεργειών με διπλό tap στο πίσω μέρος της συσκευής, π.χ. για λήψη screenshot, σίγαση για το ξυπνητήρι, ενεργοποίηση του Google Assistant κλπ.
  • Βελτιωμένο σύστημα αυτόματης περιστροφής της εικόνας ανάλογα με το που βρίσκεται το πρόσωπο του χρήστη (από landscape σε portrait και το αντίστροφο).
  • Νέο mode χρήσης με το ένα χέρι που εφαρμόζεται καθολικά σε όλο το περιβάλλον χρήσης. Η εικόνα συρρικνώνεται στο κάτω μέρος για να είναι προσβάσιμα όλα τα εικονίδια και οι λειτουργίες με το ένα χέρι. Από εκεί μπορείς να επαναφέρεις το full-screen mode με μια χειρονομία ή θα επανέρχεται στο φυσιολογικό μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.
  • Βελτιωμένη λειτουργία Picture-in-Picture (PiP) με δυνατότητα να κρύβεις το video ή να αλλάζεις το μέγεθος του με χειρονομία pinch-to-zoom.
  • Επανασχεδιασμένα widgets, εικονίδια εφαρμογών και στοιχεία του περιβάλλοντος χρήσης με πιο ήπια χρώματα, σε μια νέα σχεδιαστική γραμμή που αποτελεί εξέλιξη του Material Design (για την ώρα το ονομάζουν ανεπίσημα Material NEXT).
  • Ενσωμάτωση του δικού της Gaming Mode για μια απρόσκοπτη εμπειρία gaming.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η κυκλοφορία της πρώτης Developer Preview μέσα στο Φεβρουάριο, θεωρήστε δεδομένο ότι θα έχουμε πληθώρα διαρροών μέσα στις επόμενες εβδομάδες για να γνωρίσουμε καλύτερα το Android 12.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading