Android 12L: Επίσημα η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος για tablets, foldables και Chromebooks

Μετά από αρκετά χρόνια η Google αποφάσισε να δει ξανά σοβαρά την κατηγορία των Android tablets. Η εταιρεία βλέπει τις πωλήσεις να αυξάνονται λόγω της πανδημίας και αρκετές εταιρείες να επενδύουν και πάλι στην κατασκευή ποιοτικών συσκευών (βλ. Samsung, Xiaomi, TCL), γι’ αυτό προχώρησε πριν από λίγο στην ανακοίνωση του Android 12L.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή έκδοση του λειτουργικού συστήματος βελτιστοποιημένη για τις μεγάλες οθόνες και η Google ξεκαθαρίζει πως προορίζεται τόσο για τα tablets, όσο και για Chromebooks, αλλά και για foldables.

Android 12L

Το Android 12L είναι ήδη διαθέσιμο σε developer preview έκδοση και ουσιαστικά προσφέρει στους προγραμματιστές τα κατάλληλα εργαλεία για να εκμεταλλευτούν πλήρως τον χώρο μιας μεγαλύτερης ή/και αναδιπλούμενης οθόνης. Φυσικά, δεν λείπουν οι δικές της παρεμβάσεις στα στοιχεία του περιβάλλοντος χρήσης, όπως για παράδειγμα το σύστημα ειδοποιήσεων, τα quick settings, ο διαχωρισμός της οθόνης (split-screen) για ταυτόχρονα άνοιγμα δύο εφαρμογών κλπ.

Η τελική έκδοση του Android 12L αναμένεται ότι θα είναι έτοιμη στις αρχές του 2022.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading