Android 14: Διαθέσιμη η πρώτη Developer preview έκδοση

Τι και αν η διανομή του Android 13 κινείται σε ρυθμούς χελώνας, η ανάπτυξη του Android 14 εξελίσσεται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και ήδη η Google προχώρησε στο λανσάρισμα της πρώτης Developer Preview έκδοσης που μας δίνει ορισμένα πρώτα στοιχεία για τη νέα έκδοση του mobile λειτουργικού συστήματος.

Καταρχάς ξεχωρίζει το ανανεωμένο logo που είναι ξεκάθαρα εμπνευσμένο από τις διαστημικές αποστολές της NASA. Από εκεί και πέρα, η Google τονίζει πως το Android 14 αναπτύσσεται με το μυαλό στα tablets και τα foldables, δείχνοντας ότι θέλει να επενδύσει περισσότερο σε αυτές τις προϊοντικές κατηγορίες φέρνοντας σημαντικές βελτιστοποιήσεις για τις μεγάλες οθόνες.

Στον τομέα της ασφάλειας, το Android 14 θα μπλοκάρει την εγκατάσταση και το sideloading παρωχημένων εφαρμογών (από Android 6 και πίσω), θα βάλει φρένο στο bloatware προσφέροντας στον χρήστη τη δυνατότητα να απεγκαθιστά οποιαδήποτε εφαρμογή του φορτώνουν οι κατασκευαστές, υποστήριξη των προτύπων Credential Manager και Passkey για ευκολότερη και πιο αξιόπιστη πιστοποίηση και διαχείριση των passwords, αλλά και πληθώρα βελτιώσεων στο background για να μπλοκάρονται οι απόπειρες εισβολής ξένου κώδικα στις συσκευές των χρηστών.

Ακόμα είναι αρκετά νωρίς για να έχουμε πλήρη εικόνα των νέων χαρακτηριστικών, αλλά με την έλευση κάθε developer preview έκδοσης (η επόμενη μέσα στο Μάρτιο) είναι δεδομένο ότι θα έρχονται στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία. Το χρονοδιάγραμμα, πάντως, για όλες τις εκδόσεις του Android 14 είναι ίδιο με αυτό του Android 13, επομένως, μπορούμε να περιμένουμε την τελική έκδοση στα τέλη Αυγούστου.

[Android]

Loading