29 εφαρμογές κάμερας αποσύρθηκαν από το Google Play λόγω malware

Οι εφαρμογές φίλτρων κάμερας και "ενίσχυσης" ομορφιάς για τις φωτογραφίες εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς, παρά το γεγονός ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει βοηθήσει τους περισσότερους κατασκευαστές να ενσωματώνουν παρόμοιες λειτουργίες στις native εφαρμογές της κάμερας των smartphones τους.

Το ανησυχητικό είναι, ωστόσο, ότι 29 από αυτές τις third-party εφαρμογές που κυκλοφορούσαν ελεύθερα στο κατάστημα Google Play, αποδείχτηκε πως ερχόταν με προεγκατεστημένο λογισμικό malware. Ανάμεσα τους συμπεριλαμβάνονται οι Beauty Camera, Pro Beauty Camera και Horizontal Beauty Camera, εκ των οποίων οι εσωτερικές διαφημίσεις οδηγούσαν σε πορνογραφικές ιστοσελίδες με χρεώση ή σε phishing ιστοσελίδες που εξαπατούσαν τους χρήστες για να δηλώσουν προσωπικά στοιχεία ή υπέκλεπταν φωτογραφίες των χρηστών για να χρησιμοποιηθούν πιθανότατα σε ψεύτικους λογαριασμούς σε social media.

Το ευχάριστο είναι ότι η Google έχει ήδη αποσύρει αυτές τις εφαρμογές που ανέφερε η Trend Micro, ενώ η ίδια εταιρεία ανάλυσης συστήνει στους χρήστες να ελέγχουν περισσότερο τις εφαρμογές που επιλέγουν διαβάζοντας και τις κριτικές τους.

[via]

Loading