Το Android εξαλείφει τα passwords χάριν στην πιστοποιήση FIDO2

Image via TheHackerNews

Όσοι βρισκόμαστε στον εκθεσιακό χώρο του MWC 2019 το έχουμε δει αρκετές φορές μπροστά μας, αλλά πάντοτε είναι καλύτερο να έχεις την επίσημη τοποθέτηση για κάτι. Η FIDO Alliance ανακοίνωσε ότι το Android OS είναι πλέον πιστοποιημένο στο πρότυπο FIDO2, κάτι που μεταφράζεται σε ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια για τους χρήστες του mobile λειτουργικού συστήματος της Google.

Συγκεκριμένα, όσοι χρησιμοποιούν συσκευές με Android 7.0 ή μεταγενέστερη έκδοση θα μπορούν να εκμεταλλευτούν πλήρως τις δυνατότητες του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων για πραγματοποίηση login σε ιστοσελίδες και είσοδο σε εφαρμογές χωρίς να απαιτείται το password τους, αρκεί οι ιστοσελίδες και οι εφαρμογές να υποστηρίζουν το πρότυπο FIDO2. Οι δημιουργοί Android εφαρμογών και ιστοσελίδων θα έχουν τη δυνατότητα να ενσωματώσουν την πιστοποίηση FIDO με ένα απλό API.

Το πρότυπο FIDO2 υποστηρίζεται ήδη από τους κορυφαίους web browsers (Chrome, Firefox, Edge και σύντομα σε Safari). Αποτελεί δημιουργία σε συνεργασία με τη W3C (World Wide Web Consortium) που βασίζεται στο πρωτόκολλο CTAP (Client to Authenticator Protocol). Χάριν σε αυτό, οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιούν login σε online υπηρεσίες και εφαρμογές μέσω των αισθητήρων δακτυλικών αποτυπωμάτων, των καμερών και των FIDO Security Keys.

Loading