Απόλυτη επιτυχία: Επέστρεψε με ασφάλεια το επανδρωμένο Crew Dragon της SpaceX!

Η SpaceX γράφει ιστορία σχεδόν σε κάθε αποστολή της και το ίδιο έγινε πριν από λίγη ώρα με την ασφαλή προσθαλάσσωση του επανδρωμένου Crew Dragon. Δύο μήνες μετά την επιτυχημένη εκτόξευση, πρόσδεση και μεταφορά των αστροναυτών Robert Behnken και Douglas Hurley στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), το διαστημικό σκάφος της εταιρείας επέστρεψε τη Γη αφότου ταξίδεψε για 20 ώρες.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της αποστολής συνοδεύεται από πολλές πρωτιές, καθώς είναι η πρώτη που πραγματοποιήθηκε με ιδιωτικό διαστημικό σκάφος, η πρώτη επανδρωμένη που έφυγε από τις ΗΠΑ μετά την απόσυρση του Space Shuttle από τη NASA το 2011, αλλά και η πρώτη που προσθαλασσώνεται μετά από 45 χρόνια.

science-spacex.jpg

Το μέλλον προμηνύεται λαμπρό για τη SpaceX, καθώς περιμένει να λάβει την πιστοποιήση από τη NASA για να προγραμματίσει μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές τόσο προς τον ISS, όσο και για εμπορικές πτήσεις για απλούς ανθρώπους μέσω του Commercial Crew Program, πάντα με πολύ χαμηλότερο κόστος λόγω της χρήσης επαναχρησιμοποιούμενων πυραύλων και φυσικά του Crew Dragon.

Μη ξεχνάμε ότι η SpaceX έχει μεγάλα σχέδια και για το Starship, το πανίσχυρο διαστημικό σκάφος που προορίζεται για το ταξίδι στον πλανήτη Άρη και ενδεχομένως για το στήσιμο αποικίας. Έχουμε αρκετά χρόνια μπροστά μας για να γίνει πραγματικότητα, αλλά ο ρυθμός προόδου είναι ταχύτατος και οι επιτυχίες ανοίγουν την όρεξη.


[via]

Loading