Αποπομπή της Huawei και από το παγκόσμιο forum για την κυβερνοασφάλεια!

Ασταμάτητα τα χτυπήματα και ανελέητος ο πόλεμος που δέχεται η Huawei τον τελευταίο καιρό, με πρώτο "θύμα" όπως όλα δείχνουν τη σειρά Huawei Mate 30 που θα παρουσιαστεί αύριο.

Εδώ και καιρό γνωρίζουμε ότι η εταιρεία δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει τα Google Play Services (αν και θα υπάρχει τρόπος να τα εγκαταστήσεις μόνος σου), γεγονός που πιθανότατα θα την οδηγήσει στην απόφαση να μη λανσάρει τη νέα σειρά σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες. Τα πράγματα, όμως, γίνονται ακόμη χειρότερα αν αληθεύει το δημοσίευμα της Wall Street Journal που κάνει λόγο για αναστολή της συμμετοχής της Huawei στον οργανισμό FIRST (Forum of Incident Response and Security Teams).

Το συγκεκριμένο forum είχε συσταθεί τη δεκαετία του '90 με σκοπό τα μέλη του να μοιράζονται μεταξύ τους σημαντικές πληροφορίες για κενά ασφαλείας, ευπάθειες και επιθέσεις, έτσι ώστε τα μέλη του να προλαμβάνουν δυσάρεστες καταστάσεις. Στο FIRST συμμετέχουν οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, αλλά και δύο πολύ επιφανή μέλη: το Υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας Cyber-Security του Ηνωμένου Βασιλείου.

Με την υπάρχουσα κατάσταση μεταξύ ΗΠΑ και Huawei, ήταν αναμενόμενο ότι η τελευταία θα εξοστρακιστεί και από αυτόν τον οργανισμό (σ.σ. θυμηθείτε το καλοκαίρι τις προσωρινές αποπομπές από Wi-Fi Alliance, SD Association και Bluetooth SIG). Δυστυχώς, αυτή η εξέλιξη σημαίνει ότι η Huawei δεν θα έχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για τις τελευταίες απειλές, με αποτέλεσμα ενδεχομένως να καθυστερεί στην παροχή των patch ασφαλείας για τις συσκευές της.

Περιμένουμε απαντήσεις και για αυτό το θέμα μέσα στις επόμενες ημέρες, γιατί όχι, και στην αυριανή παρουσίαση της σειράς Huawei Mate 30.

[via]

Loading