Το App store της Apple μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο και σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ δίνοντας μέσα στο 2016 περισσότερα από $20 δισ. πίσω στους developers, ποσό που είναι κατά 40% αυξημένο σε σχέση με το αντίστοιχο νούμερο του 2015.

Παράλληλα, η 1η Ιανουαρίου του 2017 αποτέλεσε την επικερδέστερη ημέρα του App store από την στιγμή της έναρξης λειτουργίας του το 2008, καθώς σημειώθηκαν πωλήσεις ύψους $240 εκατ.

Όπως δήλωσε ο Phil Schiller (senior Vice President of Worldwide Marketing):

2016 was a record-shattering year for the App Store, generating $20 billion for developers, and 2017 is off to a great start with January 1 as the single biggest day ever on the App Store. We want to thank our entire developer community for the many innovative apps they have created — which together with our products — help to truly enrich people’s lives.

Το App store μέσα στο 2016:

App store 2016 Top Grossing Apps:Games

  • Το Super Mario Run αποτέλεσε το παιχνίδι/εφαρμογή του App store που σημείωσε τα περισσότερα downloads την ημέρα των Χριστουγέννων αλλά και την Πρωτοχρονιά.
    Επιπλέον, σημείωσε 40 εκατ. downloads μέσα σε μόλις 4 ημέρες κυκλοφορίας!

Super Mario Run

Apps for Earth - Games for (RED)

  • Το App Store είναι διαθέσιμο σε 155 χώρες και διαθέτει αυτή τη στιγμή περισσότερα από 2.2 εκατ. εφαρμογές/παιχνίδια (+20% σε σχέση με πέρυσι).
  • Οι σημαντικότερες αγορές του App store από πλευράς εσόδων είναι είναι η ΗΠΑ, η Κίνα, η Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο, με την Κίνα να παρουσιάζει έναν εντυπωσιακό ρυθμό ανάπτυξης (Y-o-Y +90%)
  • Τα iMessage apps έχουν ήδη φτάσει στον εντυπωσιακό αριθμό των 21.000!!!
  • Οι συνδρομές σε υπηρεσίες όπως Netflix, HBO Now, Line & Tinder μέσω του App store αυξήθηκαν κατά 74% σε σχέση με το 2015, αγγίζοντας τα $2.7 δισ.

[via iPhonehellas.gr]

Advertisements