Apple AirTag: Επίσημα τα trackers της εταιρείας στα $29 το τεμάχιο

Μετά από σχεδόν 2 χρόνια έντονης φημολογίας και αναμονής, η Apple παρουσίασε επιτέλους επίσημα τα περίφημα AirTag στο πλαίσιο της πρώτης φετινής εκδήλωσης της.

Πρόκειται για ένα μικρό κυκλικό αξεσουάρ που μπορείς να κολλήσεις επάνω σχεδόν σε οτιδήποτε επιθυμείς (π.χ. πορτοφόλι, κλειδιά, ηλεκτρονικές συσκευές) για να το εντοπίζεις με τη βοήθεια της εφαρμογής Find My της Apple. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάτι τέτοιο, αλλά η Apple έχε καταφέρει να ενσωματώσει ηχείο, επεξεργαστή U1 και μπαταρία που μπορείς να αντικαταστήσεις μόνος σου μετά από 1+ χρόνο σε μια compact και αδιάβροχη κατασκευή.

apple-airtag-2.jpg

Ο επεξεργαστής U1 της Apple έχει σχεδιαστεί ειδικά για να εκμεταλλεύεται πλήρως την τεχνολογία Ultra Wideband και να εντοπίζει με μεγάλη ακρίβεια τη χαμένη συσκευή μέσω του Precision Finding στα iPhone 11 και iPhone 12. Σε περίπτωση που το AirTag βρίσκεται εκτός εμβέλειας Bluetooth, τότε θα είναι εφικτός ο εντοπισμός του μέσω της εφαρμογής Find My χάριν στο Precision Finding που λαμβάνει πληροφορίες από την κάμερα, το ARKit, το επιταχυνσιόμετρο και το γυροσκόπιο εκατομμυρίων iPhone.

Ακόμη, οι χρήστες μπορούν να δηλώσουν το AirTag σε Lost Mode και να ειδοποιηθούν αν βρεθούν εντός εμβέλειας ή αν εντοπιστεί από το Find My. Εάν κάποιος συγκεκριμένος χρήστης βρει το AirTag, τότε μπορεί με ένα tap από το iPhone (ή άλλη συσκευή με NFC) να μεταφερθεί σε μια ειδική ιστοσελίδα απ’ όπου μπορεί να επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη (αρκεί φυσικά ο τελευταίος να έχει δηλώσει στοιχεία επικοινωνίας).

apple-airtag-3.jpg

Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα, η Apple αναφέρει ότι το AirTag δεν αποθηκεύει καμία απολύτως πληροφορίας τοποθεσίας και όλη η επικοινωνία μεταξύ του Find My και του χρήστη είναι κρυπτογραφημένη end-to-end ούτως ώστε ούτε η ίδια η Apple να μη γνωρίζει την ταυτότητα του χρήστη και την τοποθεσία του αντικειμένου που προσπαθεί να βρει. Επίσης, έχουν προβλέψει για το ενδεχόμενο ανεπιθύμητης παρακολούθησης (π.χ. να το τοποθετήσεις στην τσάντα κάποιου). Για παράδειγμα, εάν ένα AirTag βρίσκεται μακριά από τον ιδιοκτήτη του για πολυ καιρό, τότε αρχίζει να εκπέμπει έναν ήχο προκειμένου να γίνει αντιληπτό.

Το Apple AirTag θα είναι διαθέσιμο από τις 30 Απριλίου σε τιμή $29/τεμάχιο ή $99/τετράδα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Loading